Terug
Inkoophandboek Opslag

De inhaakstelling: Voor iedereen die van ongecompliceerd houdt.

Stellingen zijn er in overvloed, dat betekent voor u een stroom aan informatie en een aanbod dat moeilijk te overzien is. Maar gelukkig zijn wij er voor u! Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte stelling. Want wij weten: eisen aan de stelling zijn cruciaal. Uiteindelijk beslissen zij erover welke stellingen u nodig heeft.

In dit artikel leert u alles wat u moet weten over inhaakstellingen, de voordelen, de toepassingsgebieden en de service die u van KAISER+KRAFT kunt verwachten. Natuurlijk adviseren wij u ook persoonlijk!

Het maakt niet uit aan welk stellingtype u de voorkeur geeft, u zou op deze vragen een antwoord moeten weten voordat u koopt:

  • Wat moet er worden opgeslagen? Hoe vaak zijn er wijzigingen in de opslaggoederen?
  • Zijn het bijzonder zware of volumineuze goederen?
  • Heeft u een enkele stelling nodig of heeft u liever een volledig stellingsysteem?
  • Hoeveel plaats is er in de ruimte waar de stelling moet worden geplaatst?
  • Hoeveel opslagruimte heeft u nodig?
  • Welke processen vinden er plaats rond de stelling? Wordt deze vaak gelost en geladen? Hoeveel medewerkers werken er tegelijkertijd voor een stelling?

Wat maakt een inhaakstelling tot een inhaakstelling?

Een inhaakstelling bestaat uit deze drie componenten: framedelen, legborden en frameverbindingen. Zoals de naam al doet vermoeden, worden de afzonderlijke onderdelen eenvoudig en snel in elkaar gehaakt. Hier kunt u zien welke componenten u voor welke opbouw nodig heeft:

De componenten van de basisstelling

De basisstellingen bestaan uit twee frame-elementen, twee schoren en een willekeurig aantal legborden. De diagonaalschoren zekeren de positie van het legwoord en worden aan de achterkant van het legbord bevestigd.

De componenten van de aanbouwstelling

De aanbouwstellingen hebben slechts één frameprofiel, zodat ze aan de basisstelling kunnen worden bevestigd en slechts één schoor. De legborden liggen zowel bij de basisstelling als bij de aanbouwstellingen op legborddragers.

Stellingen met een enkele rij of dubbele rijen

Dankzij dit modulaire systeem kunt u de inhaakstellingen uitbreiden met een willekeurig aantal aanbouwstellingen. Daarbij staan er veel mogelijkheden tot uw beschikking: Gebruik bijv. inhaakstellingen naast elkaar, als legbord of plaats twee legborden met hun rug tegen elkaar als een dubbelzijdig toegankelijke stellingrij.

Dubbelzijdige bruikbare (eenvoudige) inhaakstellingen

Eenvoudige, tweezijdig toegankelijke stellingen zijn de moeite waard voor iedereen die dubbelzijdige stellingrijen nodig heeft, maar waar niet voldoende ruimte is voor dubbelzijdige stellingrijen. Deze kunnen worden in plaats van diagonaalschoren worden vastgezet met verstevigde dwarsbalken. In plaats van de legborddragers kunnen de legborden ook op de verstevigende dwarsbalken rusten. Het aantal verstevigde dwarsbalken is afhankelijk van de stellinghoogte en de belasting.

Creëer nu uw inhaakstelling!

Afhankelijk van de fabrikant of het model heeft u talloze mogelijkheden om uw stelling naar uw ideeën vorm te geven. Bijvoorbeeld: verandering van vakdraagvermogen, totale breedte, totale diepte, vloerdiepte, vloerbreedte, gewicht, stellingtype, aantal legborden of keuze van de gewenste kleur, wij kunnen een kleur uit het volledige RAL-kleurengamma leveren!

Trouwens: Hier vindt u onze inhaakstellingen!

Inhaakstelling: Toepassingsgebieden

Als het gaat om de het inzetgebied van inhaakstellingen zijn er geen grenzen, of het nu gaat om magazijnen, werkplaatsen, bedrijven, archieven, productiehallen of kelders. In het algemeen kunt u overal waar stellingen nodig zijn, de inhaakstellingen gebruiken. Hoe zit het met kantoren, verkoopruimtes of entrees? Nou, ja. Het uiterlijk van de inhaakstellingen is misschien niet de meest aantrekkelijke, de inhaakstellingen zullen zeker geen Oscar krijgen voor de schoonheidsprijs. U kunnen ze echter aanpassen aan uw optische eisen: Wat dacht u van een inhaakstelling in uw bedrijfskleur of in een RAL-kleur naar keuze? Wij maken het mogelijk.

Inhaakstellingen voor hygiënische ruimtes:

Ook kunnen wij u voorzien van inhaakstellingen voor hygiënische ruimten, zoals keukens, koelcellen, laboratoria of wasserijen. Deze inhaakstellingen hebben een coating die geschikt is voor levensmiddelen en condenswerende of soms zelfs een antibacteriële hygiënische coating die geen luchtbellen vormt of zijn glans verliest. Ze zijn ook temperatuurbestendig van -20°C tot +40°C.

Hier vindt u onze inhaakstellingen.

De 5 bovenste voordelen van de inhaakstelling

De inhaakstelling is over het algemeen de koning onder de stellingen. Waarom? Omdat hij voor zoveel geschikt is! We hebben hier de vijf grootste voordelen voor u op een rijtje gezet, overtuig uzelf:

1) Eenvoudige montage:

Dankzij het inhaaksysteem kunnen inhaakstellingen zeer snel en eenvoudig worden opgesteld en zonder gereedschap. Extra bonus: Dit betekent dat de werktijden van de medewerkers niet onder druk komen te staan en dat men zich aan de productietijden kan houden.

Tip: de duimstok en de rubberen hamer zijn praktische montagehulpmiddelen.

2) Efficiënte flexibiliteit:

Inhaakstellingen kunnen naar wens worden uitgebreid en gecombineerd met andere aanbouwstellingen. U kunt gebruik maken van losse stellingen, een combinatie van meerdere inhaakstellingen of complexe stellingsystemen die een compleet magazijn vullen.

3) Hoog draagvermogen:

Inhaakstellingen zijn ondanks het insteeksysteem zeer belastbaar. Een normale inhaakstelling van EUROKRAFT heeft bijvoorbeeld een vakdraagvermogen tot 200 kilogram. Wie nog iets meer sterkte nodig heeft, vindt een goede oplossing in zwaarlast-inhaakstellingen!

4) Optimaal ruimtegebruik:

Omdat de inhaakstellingen zeer variabel zijn que vakdraagvermogen, veldlast en het aantal legborden, kunt u elke vierkante centimeter van uw nieuwe stelling gebruiken. Pas de betreffende modules eenvoudigweg aan uw eisen aan.

5) Spontane aanpassing:

Inhaakstellingsystemen zijn vooral interessant als zijn artikelen vaak wisselen, omdat ze snel en eenvoudig kunnen worden omgebouwd en aangepast. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen op welke hoogte de stellinglegborden moeten worden ingehangen, ook na de opbouw.

Er zijn nog meer voordelen verbonden aan de inhaakstellingen van EUROKRAFT:

  • ten minste 10 jaar garantie
  • 5 jaar naleveringsservice
  • speciale uitvoeringen mogelijk
Onze topcategorieën uit dit handboek