+32 800 12 899 
Particulieren Zakelijke klanten
Hoe u uw inventarisatie efficiënt kunt plannen en uitvoeren Pagina afdrukken

Zodra de zomervakantie voorbij is, verschijnen er in veel supermarkten al kerstversieringen. Zelden heeft men op dit moment al zin in taaitaai of chocolade kerstmannen. Toch is het elke keer weer verbazingwekkend hoe snel het einde van het jaar plotseling nadert. Is de schijnbaar voorbarige verschijning van kerstversieringen misschien eerder een perfect voorbeeld van een uitstekende planning?


Hoe goed is uw bedrijf voorbereid op de uitdagingen waar het elk jaar voor staat? Terugkerende opgaven aan het eind van het jaar, zoals inventarisatie, zullen voor veel bedrijven geen grote verrassing zijn. Toch wordt in de meeste bedrijven vooral de tijd voor oudjaar gekenmerkt door tijdsdruk en stress. Waarom bereid u zich dit jaar niet vroeg voor op de regelmatig terugkerende inventarisatie?


In dit artikel leest u alles wat u moet weten voor een efficiënte planning en vlotte uitvoering van uw inventarisatie. Ten eerste verduidelijken we enkele veelgestelde vragen over het onderwerp inventarisatie.

Waarom inventarisatie?

Waarom is het zinvol om een inventarisatie uit te voeren?

Ben ik verplicht een inventarisatie uit te voeren in mijn bedrijf?

Is het verplicht om de inventarisatie op de laatste dag van het jaar uit te voeren?

 

Soorten inventarisatie

Er zijn verschillende manieren om te inventariseren. Zorg er echter wel voor dat u weet welk type inventarisatie geschikt is voor uw bedrijf. Voor soorten inventarisatiesoorten met tijdsverschuiving moet u ervoor zorgen, dat uw voorraadbeheersysteem nauwkeurig beheerd wordt. Een permanente inventarisatie mag niet worden gebruikt om aan bederf onderhevige goederen te inventariseren.

Balansen op de laatste dag van het jaar

Continue inventarisatie

Verplaatste inventarisatie

 

Tips van de expert

Zo lukt het bij de planning en uitvoering van de inventarisatie

Hieronder vindt u enkele praktische tips voor een optimale planning en implementatie van uw volgende inventarisatie:

1. Kies het juiste moment

2. Trek voldoende tijd uit

3. Plan uw medewerkers optimaal in

4. Regels voor de uitvoering vaststellen

 

Controlelijst

Het optimale voorraadschema

Is er nog genoeg tijd tot de balansdatum? Toch mag u de voordelen van een goede voorbereiding niet onderschatten. De volgende checklist helpt u bij het efficiënt plannen van uw volgende inventarisatieproces:

1. Enkele maanden voor de inventarisatie

2. Enkele dagen voor de inventarisatie

3. Op de dag van de inventarisatie

4. Na de inventarisatie

Voor verdere vragen staan wij gratis tot uw beschikking onder het telefoonnummer +32 0 2 720 61 97 . Of stuur ons een e-mail naar service@kaiserkraft.be .

Vraag/antwoord niet gevonden?
Stuur ons uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

MOBIEL GEOPTIMALISEERDE WEERGAVE GEWENST?

De KAISER+KRAFT webshop is nu ook beschikbaar in een nieuwe mobiele versie die voor u voortdurend verder wordt ontwikkeld.
De mobiele weergave proberen
Producten vergelijken