Inbusdoppen

Of het nu gaat om vast- of losdraaien, inbusdoppen met een T-handvat vormen een krachtige combinatie. Om ervoor te zorgen dat uw werknemers hier ten volle van kunnen profiteren, bieden wij u een breed assortiment aan inbusdoppen, van zeskant tot TORX®.

In de categorie Inbusdoppen bieden wij u producten van de volgende merken aan: VIGOR.

Inbusdoppen – opgezet en losgedraaidOntevredenheid met de status quo leidt vaak tot baanbrekende uitvindingen. Het beste voorbeeld hiervan is de Amerikaanse ingenieur Joseph Johnson en zijn collega William Seidemann. Omdat ze genoeg hadden van de vele verschillende moersleutels die de auto-industrie nodig had, ontwikkelden ze in 1920 de inbusdop. We zijn hen er nog steeds dankbaar voor.Eenvoudig principe, krachtig effectAlle goede dingen in drieën, te beginnen met de voordelen van inbusdoppen:  • Zij kunnen moeren en bouten op moeilijk bereikbare plaatsen losdraaien.

  • De bithouder hoeft maar één keer te worden gemonteerd. Dit beschermt de schroef.

  • In tegenstelling tot een accuschroevendraaier, zal een dopsleutel niet te hard aandraaien.


Strikt genomen is er nog een vierde voordeel: zoals veel klassiek gereedschap hebben ook doppen geen toeters en bellen. Alles wat nodig is, is de juiste inbusdop en eventueel een verlengstuk. Werkhandschoenen voorkomen dat het sleutelen sporen op uw handen achterlaat.Tips voor het kiezen van de maatDe inch-maat van inbusdoppen geeft informatie over op welke steeksleutels de inbusdop past en voor wat voor werk het geschikt is:  • 1/4'' is vooral voor kleine reparaties op zeer moeilijk bereikbare plaatsen.

  • 1/2'' daarentegen is de favoriete inbusdop voor het verwisselen van banden en vele werkzaamheden aan grotere machines.

  • Iets ertussenin zou ideaal zijn? Kies voor 3/8''.


Zodra u de inch-maat hebt vastgesteld, hoeft u alleen nog maar een uitvoering te kiezen. Bij KAISER+KRAFT vindt u niet alleen binnenzeskant, maar ook TORX®, 5-ster profiel, twaalfkant en nog veel meer modellen. Alles in vele verschillende afmetingen, afzonderlijk of in praktische sets. Het blijft opletten op de productbeschrijving als u een slagschroevendraaier wilt gebruiken. Hier wordt aangegeven of de inbusdop geschikt is voor handbediening of machinale bediening.Nu u toch bezig bent: Kjk dan ook eens naar onze grote selectie van ander handgereedschap. Van tangen tot haakse moersleutels. Voor het handig opbergen van gereedschap en toebehoren vindt u gereedschapswagens, werkplaatslessenaars en werkbanken. Niet te vergeten schroevendraaiers en bits, alsmede gereedschapssets voor al diegenen die hun gereedschap liever in een pakket kopen. Heeft u nog vragen? Stel ze ons dan.