Meet- en testapparaten

Bij ons vindt u allerlei soorten meet- en testapparaten: infrarood thermometers, spanningzoekers, vochtmeters, schimmel- en gasdetectoren en nog veel meer. Ontdek nu onze producten!

In de categorie Meet- en testapparaten bieden wij u producten van de volgende merken aan: KS Tools, KERN.

Mijn filters
    Merk
    Producttype
    Hoogte [mm]
    25
    25
    148
    148
    -
    Lengte [mm]
    Type meetapparaat
    Norm
    Lengte
    Prijs incl. BTW
    Prijs Excl. BTW
    Relevant
    Aantal artikelen: 38

    Meetapparatuur en meetinstrumenten: Ga voor precisie!



    In veel gebieden kan een schatting als ’zo ongeveer’ voldoende zijn. In een professionele omgeving met talloze bronnen van gevaren en veiligheidseisen geeft dit geen pas. Hier zijn exacte antwoorden nodig op vragen als ’Stroomt hier elektriciteit?’ Of ’Is de temperatuur goed?’ Deze antwoorden worden gegeven door meetinstrumenten van kaiserkraft.



    Welke meet apparatuur moet ik wanneer gebruiken?



    Als u niet op uw gevoelens wilt vertrouwen en ’onzichtbare’ factoren precies moet bepalen, is meetapparatuur de enige oplossing. Dit geldt in het bijzonder voor potentieel gevaarlijke objecten, zoals elektrische stroom, vrijkomend gas en temperatuurontwikkeling.



    Welke meetinstrumenten uit ons assortiment voor u geschikt zijn hangt in essentie van uw branche af en uw dagelijkse activiteiten:



    • Thermometers, bijvoorbeeld infrarood thermometers, zijn relevant voor het onderhoud van koelinstallaties en in veel branches voor kwaliteits-, veiligheids- en producttesten.

    • Meetapparatuur in relatie tot stroom speelt een belangrijke rol bij de constructie, assemblage, vervaardiging, reparatie en het onderhoud van gebouwen. Denk hierbij aan een digitale multimeter of een magneetveldtester. Een spanningzoeker hoort ook thuis in de gereedschapskist op kantoor.

    • Speciale producten zoals vochtmeters, laser afstandsmeters, schimmeldetectoren of gasdetectoren worden aanbevolen voor risico-inventarisaties en in gevoelige productieomgevingen.

    • Warmtebeeldcamera's en afstandmeters zijn universeel inzetbaar.


    Hoe werkt de technologie van meetinstrumenten?



    Elk meetapparaat is gebaseerd op hetzelfde principe: een analoge meetsensor detecteert het meetobject op basis van zijn fysieke eigenschappen. De luxmeter voor het bepalen van de helderheid van een lichtbron maakt gebruik van een lichtgevoelige diode. De moderne thermometer bestaat uit een geleidende sensor waarvan de elektrische geleidbaarheid verandert naarmate de temperatuur verandert.



    De gemeten informatie wordt digitaal geconverteerd en aangegeven in verschillende weergaveformaten.



    Hoe duiden meetinstrumenten de gemeten waarde aan?



    Doorgaans voeren meters het resultaat uit als een numerieke waarde op een LCD- of LED-scherm. Dit heeft het voordeel dat u de actuele status rechtstreeks kunt lezen, documenteren en vergelijken. In sommige gevallen en met speciale meters is de absolute waarde alleen niet voldoende. Vooral voor apparaten die bedoeld zijn om een gevaarlijke situatie aan te geven, vormen akoestische signalen een optimale aanvulling of alternatief.



    Dit geldt bijvoorbeeld voor spanningszoekers, die duidelijk maken dat de stroom echt is uitgeschakeld, maar ook met gasdetectoren die een incident snel melden, zodat u snel tegenmaatregelen kunt nemen.



    Als u het verloop van een meting wilt volgen of als u op zoek bent naar de optimale positie voor wandmontage, is het zinvol om schalen, stoplichtweergaven of min-max-waarden te gebruiken, zoals te vinden op veel multimeters.



    Testapparatuur: Welke risico's bestaan ​​er bij het gebruik?



    Een meter wordt gebruikt om risico's te minimaliseren. U gebruikt een testapparaat voor stopcontacten om uw contactdooslijsten te testen, in plaats van er vanuit te gaan dat ze correct werken. Bij veel meetinstrumenten profiteert u ook van contactloze sensoren, zodat u totaal geen risico loopt.



    Hoe dan ook, het hangt af van welke conclusies u trekt aan de hand van het meetresultaat. Het risico zit niet in het gebruik.



    Waarom en hoe vaak moet u meetinstrumenten en meetapparatuur kalibreren?



    Moderne meetinstrumenten wijken nauwelijks af – maar alleen zolang ze in perfecte staat en goed gekalibreerd zijn. Onnauwkeurige resultaten zijn meestal een gevolg van schokken, verschuivingen van de componenten of het overschrijden van een maximale waarde.



    We helpen u graag persoonlijk bij alle vragen over meetinstrumenten van kaiserkraft.