Kabelbinders, koorden

Kabelbinders, koorden en rubber banden houden de boel netjes, besparen op verzendmateriaal en beveiligen of bundelen uw goederen snel en eenvoudig. Ontdek nu ons assortiment of lees hieronder verder voor meer informatie!

Kabelbinders en koorden: geen kans op kabelwarboelKabelbinders, koorden en rubber banden zijn praktische hulpmiddelen tegen rommel, transportproblemen of verzenduitdagingen. Ze besparen u ook het vervelende ontwarren van kabels of het eeuwige zoeken naar kleine onderdelen. Geen twijfel mogelijk: kabelbinders, rubber banden en koorden moet u altijd op voorraad hebben!Waar worden kabelbinders en koorden voor gebruikt?Voor het sluiten en labelen heeft u vaak maar een paar hulpmiddelen nodig: kabelbinders en koorden bundelen, sluiten en sorteren allerlei producten – van afvalzakken tot zakken voor kleine onderdelen, bijvoorbeeld met een zaksluiting. Ze zijn een handig (en herbruikbaar) alternatief voor plakband en verpakkingstape en kunnen opschriften, labels en etiketten bevestigen.Kabelbinders en koorden worden zelfs gebruikt in de assemblage, bijvoorbeeld voor tijdelijke afzettingen of bevestigingen. De rubber band behoeft nauwelijks uitleg. Deze is altijd handig, niet alleen in het magazijn of de werkplaats, maar ook op kantoor en in de administratie, in het huishouden en in de vrije tijd.Zijn kabelbinders herbruikbaar?Kabelbinders zijn verkrijgbaar als kunststof sluitingen met een blokkeersysteem voor eenmalig gebruik en als herbruikbare variant:  1. Het blokkeersysteem volgens DIN-norm wordt bijvoorbeeld aanbevolen voor het bundelen en vastzetten van elektrische kabels of biedt meer veiligheid en orde tijdens het transport.

  2. Herbruikbare kabelbinders zijn milieuvriendelijker, maar ze zijn niet zo stevig als wegwerpversies. Ze zijn echter ideaal voor het bundelen van elektrische kabels op huishoudelijke apparaten en dergelijke of voor het sluiten van allerlei soorten zakken.


Hoe maak ik een kabelbinder vast?Lus door het oogje en vastdraaien – dat is alles wat u moet weten over een kabelbinder. Bij varianten voor eenmalig gebruik moet u echter eerst bepalen waar de kabelbinder moet komen en welke lengte geschikt is voordat u hem aantrekt. Hoe langer de kabelbinder, hoe beter en veiliger deze kan worden aangetrokken.Heel belangrijk: knip de uiteinden indien mogelijk niet te kort af, zodat de strakke pasvorm gegarandeerd is.Waar gebruik ik koorden voor?Koorden worden gebruikt om kartonnen vouwdozen en pakketten vast te binden. Koorden van synthetische vezels zijn bijzonder scheurvast en kunnen tot 100 kilogram trekkracht weerstaan. Lichtgewicht natuurlijke vezels hebben een weerstand tot 20 kilogram. Koorden zijn een perfecte mix van individuele lengte en flexibiliteit in gebruik, hoewel ze goed moeten worden geknoopt om hun werk perfect te kunnen doen.We geven u graag tips over hoe u juist kunt verpakken. De rest leggen we u graag persoonlijk uit. Neem gewoon contact met ons op.