+32 800 12 899 
Particulieren Zakelijke klanten
  Pagina afdrukken

Oogspoelflessen

Effectieve oogspoelvloeistoffen
Onze oogspoelflessen met speciale spoelvloeistoffen bieden een snelle en effectieve eerste hulp bij vreemde deeltjes in het oog en contact met zuren en vele alkalische substanties. In de wandboxen voor noodgevallen kunnen de oogspoelflessen stofdicht worden bewaard. Zo heeft u ze altijd bij de hand.

Eenvoudig en snel te gebruiken
Slechts twee eenvoudige handelingen en de oogspoelfles kan worden gebruikt. Een duidelijke en begrijpelijke gebruiksaanwijzing met tekst en een pictogram op de flessen en de wandbox maakt een correct en veilig gebruik mogelijk.

Zo spoelt u de ogen:Neem de fles uit de wandbox

Draai de oogschaal tot de verzegeling scheurt

Leg uw hoofd achterover en spoel de ogen

Belangrijk: bij alle soorten vuil moet het oog met een zachte en gelijkmatige straal worden gespoeld. Knijp tijdens het spoelen licht in de oogspoelfles. Het spoelen moet tijdens het vervoer naar een arts worden voortgezet.

Plaatsing en bevoorrading van oogspoelflessen
Bij oogletsel door vreemde deeltjes of contact met zuren en alkalische substanties moet het oog zo snel mogelijk worden gespoeld. De oogspoelflessen en wandboxen voor noodgevallen moeten daarom direct bij de werkplek of zo dicht mogelijk bij potentiële gevarenbronnen worden geplaatst. Na gebruik dient u de oogspoelflessen onmiddellijk door nieuwe te vervangen. Houd altijd voldoende oogspoelflessen als EHBO-maatregel op voorraad.

Bij vervuiling van het oog, vreemde deeltjes in het oog en ander oogletsel moet na de eerste hulp altijd een arts worden geraadpleegd!

Ongevallen met vreemde deeltjes in het oog

De oogspoelvloeistof met steriele natriumchlorideoplossing (0,9 % keukenzoutoplossing) wordt gebruikt om vreemde deeltjes uit het oog te spoelen.

Tijd is bij mechanisch letsel, veroorzaakt door bijv. metaalvijlsel, houtsplinters, vuil of stof, een belangrijke factor. In dit geval kan met direct spoelen worden voorkomen dat vreemde deeltjes zich vastzetten in het oog en zwaar oogletsel veroorzaken.
De oogspoelvloeistof met steriele keukenzoutoplossing/natriumchlorideoplossing (0,9 %) is dan de juiste keuze.

Ongevallen met zuren en alkalische substanties in het oog

De oogspoelvloeistof met steriele fosfaatbufferoplossing pH-neutraal 4,9 % wordt gebruikt voor het neutraliseren van zuren, alkali en een groot aantal alkalische substanties. Bij deze ongevallen begint de aantasting zodra de substantie in contact komt met het oog. Voor dit soort letsel raden wij het gebruik van oogspoelvloeistof met steriele fosfaatbufferoplossing pH-neutraal 4,9 % aan.

Aanbevolen gebruik van oogspoelvloeistof pH-neutraal:
Spoelvloeistof pH-neutraal is bestemd als EHBO-maatregel voor het spoelen in geval van nood met een spoelduur van 2 minuten. Het doel van het spoelen met een fles pH-neutraal is om de pH-waarde zo snel mogelijk weer op een veilig niveau te brengen, wanneer zuren of alkali met het oog in aanraking zijn gekomen. Tijdens het vervoer naar een arts wordt aanbevolen verder te spoelen met een oogspoelvloeistof 0,9 % natriumchlorideoplossing.


0,9 % natriumchlorideoplossing

Fosfaatbufferoplossing pH-neutraal 4,9 %

Wandbox voor noodgevallen: natriumchlorideoplossing, pH-neutraal

Wandbox voor noodgevallen: natriumchlorideoplossing
Onze TOP-PRODUKTEN uit deze aankoopgids
Topprijs
Oogspoelfles
met steriele natriumchloride-oplossing
Excl. BTW
vanaf 30,90
vanaf5,15 / 100 ml
Oogspoelfles
met steriele fosfaatbufferoplossing
Excl. BTW
42,90
7,15 / 100 ml
Noodwandbox met oogspoelflessen
1 x keukenzoutoplossing, 1 x fosfaatbufferoplossing
Excl. BTW
64,90
92,71 / l
Noodwandbox met oogspoelflessen
2 x keukenzoutoplossing
Excl. BTW
59,90
59,90 / l
terug naar boven

MOBIEL GEOPTIMALISEERDE WEERGAVE GEWENST?

De KAISER+KRAFT webshop is nu ook beschikbaar in een nieuwe mobiele versie die voor u voortdurend verder wordt ontwikkeld.
De mobiele weergave proberen
Producten vergelijken