Absorptiedoeken

Absorptiedoeken hebben een groot absorberend vermogen. Ze zijn ongelooflijk resistent en vooral geschikt voor stoffen waarbij een eenvoudige doek geen kans zou maken. Bestel nu olieabsorptiedoeken en producten voor lekkagebeheer in verschillende classificaties voor binnen- en buitengebruik of lees verder voor meer informatie.

In de categorie Absorptiedoeken bieden wij u producten van de volgende merken aan: PIG, NOTRAX.

Merk
Producttype
Duurzaamheid
Relevant
Aantal artikelen: 105

Absorptiedoek: voorkomen, oplossen en noodsituatiesDe eerste regel bij lekkagebeheer is: ga er altijd van uit dat er iets mis kan gaan. De tweede regel is: voorkomen is beter dan oplossen, maar in noodsituaties kan alles worden opgelost. Als het om gevaarlijke vloeistoffen gaat, worden in alle drie de gevallen absorptiedoeken gebruikt.Wat is een absorptiedoek?Samen met absorptiekorrels, absorptierollen en absorptiekussen zijn absorptiedoeken onmisbaar bij lekkagebeheer. Terwijl korrels in noodsituaties worden gebruikt, zijn absorptiedoeken ook een belangrijk onderdeel van de dagelijkse omgang met gevaarlijke stoffen.De doeken met en zonder sluitfolie worden bijvoorbeeld preventief onder machines gelegd of maken deel uit van de basisuitrusting bij het verversen van de olie in bedrijfswagens. Daarnaast kunnen sterke uitvoeringen met meerdere lagen en sluitfolie worden gebruikt als vloermatten in kritieke gebieden. In noodsituaties worden olieabsorptiedoeken niet alleen op het land, maar ook op het water gebruikt.Welke absorptiedoeken zijn verkrijgbaar?Absorptiedoeken worden gedifferentieerd op basis van het type vloeistof dat moet worden geabsorbeerd en op basis van de mate van belasting en de kwaliteiten die daarvoor nodig zijn. Voor een gemakkelijke differentiatie zijn de nooddoeken voorzien van een kleurcode: • HazMat-absorptiedoeken voor bijtende, corrosieve en agressieve vloeistoffen in roze

 • Universele absorptiedoeken voor alles van koelmiddelen tot zwakke chemicaliën in grijs

 • Olieabsorptiedoeken voor gebruik met benzine, diesel enz. en op water in blauw of wit

 • Absorptiedoeken voor chemicaliën voor zuren, logen, alcohol, agressieve media in geel


De materiaalkwaliteiten variëren van 1-laagse absorptiedoeken voor eenmalig gebruik bij tamelijk onproblematische lekkages tot 8-laagse zware uitvoeringen voor HazMat-noodsituaties.


3-laagse pro-uitvoeringen met of zonder folie zijn geschikt voor continu gebruik onder machines, op looppaden of als onderlaag op de werkbank.Daarnaast kunt u kiezen of u absorptiedoeken in praktische afmetingen of op rol wilt bestellen. Absorptierollen zijn ideaal voor grotere oppervlakken terwijl losse absorptiedoeken geschikt zijn voor dagelijks (hand)werk.Wat zijn de voordelen van absorptiedoeken in vergelijking met andere absorptiemiddelen? • Ze hebben een hoog absorptievermogen en kunnen snel vloeistof absorberen.

 • Ze kunnen gemakkelijk en goedkoop worden verwijderd.

 • De vraag kan goed worden berekend op basis van het verbruik.

 • Ze kunnen effectief en veilig worden gehanteerd, zelfs door beginners in een noodsituatie.

 • Ze zijn geschikt voor water, vooral absorptiedoeken die alleen olie (geen water) absorberen.


Wat zijn de nadelen van absorptiedoeken in vergelijking met andere absorptiemiddelen? • Ze zijn niet zo effectief op oneffen of poreuze vloeren als korrels.

 • Ze zijn niet zo veilig en absorberend als noodopvangbakken.


We leggen u graag persoonlijk uit waarom absorptiedoeken een belangrijk onderdeel zijn van de lekkage-noodpakketten in uw bedrijf en adviseren u over de keuze voor dagelijks gebruik. Neem daarvoor contact met ons op!