Buisfolies

Net zo individueel als uw producten: buisfolies zijn het perfecte verpakkingsalternatief voor kant-en-klare zakken. Soms ontbreekt er maar een centimeter voor een product om in een kant-en-klare zak te passen. Soms wilt u slechts enkele kleine onderdelen verzenden, maar heeft u alleen grote verpakkingen bij de hand. Meestal is er dan één slim verpakkingsantwoord: buisfolie om zelf te sealen.

Welke voordelen bieden buisfolies?Buisfolies zijn de eindeloze individuele variant van zakken: met behulp van een foliesealapparaat kunt u de verpakking in elke gewenste lengte maken. Op deze manier gaat bijna alles, van verschillende kleine onderdelen tot een lange buis, op reis met een waterdichte beschermhoes. Deze hoes vormt niet alleen een barrière tegen vuil, beschadiging en vocht, maar voorkomt ook dat kleine onderdelen in het pakket rondvliegen.Industriële buisfolies ondersteunen u bij het verzenden en order-verzamelen, bijvoorbeeld bij het samenstellen van klantvriendelijke meubelbouwpakketten, en bieden een folieoplossing waarmee u verschillende verpakkingsvarianten die veel opslagruimte nodig hebben, kunt omzeilen.Vergeleken met kant-en-klare zakken met drukstrip of platte zakken van folie past de eindeloze buisverpakking zich moeiteloos aan aan goederen waarvoor u anders meer vulmateriaal of noppenfolie nodig zou hebben. Op deze manier kunt u de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verminderen, mogelijk zelfs besparen op portokosten en zeker besparen op verzendkosten.Welke zijn er?In ons assortiment vindt u buisfolies in verschillende breedtes en foliediktes. De materiaaldikte is een doorslaggevend criterium voor het mogelijke gewicht en de vorm van de gesealde producten. Puntige kleine onderdelen zoals schroeven vereisen een bestendige folie – u moet ook letten op de dikte van de folie voor zwaardere voorwerpen.De buisbreedte bepaalt hoe nauwkeurig de pasvorm is in combinatie met de betreffende geometrie. Ook al geven bredere folies u meer vrijheid bij het vullen, een beschermlaag die dicht op het productoppervlak zit, is de betere oplossing – en bespaart ook verpakkingsmateriaal. Wij bieden ook buisfolies met speciale functies:  • Antistatisch voor elektrostatisch gevoelige elektronische en technische goederen

  • Met noppen met schokabsorberende eigenschappen

  • VCI-buisfolie tegen corrosie en vochtschade op metaal


Hoe stelt u het geheel samen?Natuurlijk kunt u eindeloze buisfolies met de hand op de juiste lengte brengen en ze sealen met plakband en dergelijke. Een foliesealer is echter de snellere en vooral voordeligere oplossing. De sealnaad vormt nog een betrouwbare barrière tegen vocht en vuil, en is daarom de juiste oplossing, vooral voor gevoelige goederen.Wilt u uw buisfolies bestellen in een speciale dikte, als voedselveilige variant, met een opdruk of gemaakt van een extra geavanceerd materiaal? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen aan bijna alle speciale verzoeken voldoen en stemmen intensief met u af. Bekijk ondertussen bijvoorbeeld onze tips en trends op het gebied van verpakkingen en neem ook gerust contact met ons op als u vragen heeft.