Kluizen

Of het nu documenten of kostbaarheden zijn: uw waardevolle spullen zijn veilig opgeborgen in kluizen. Ontdek bij KAISER+KRAFT hoogwaardige oplossingen voor professioneel gebruik, van vrijstaande kluizen tot meubelinbouwkluizen.

In de categorie Kluizen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Safescan, EUROKRAFTbasic, C+P, DURABLE.

Merk
Producttype
Hoogte [mm]
90
90
1950
1950
-
Relevant
Aantal artikelen: 75

Kluizen – voor de veilige opslag van documenten en kostbaarhedenWilt u belangrijke documenten en kostbaarheden beschermen tegen onbevoegde toegang? Dan zijn hoogwaardige kluizen de juiste opslagoplossing. Afhankelijk van de kostbaarheden die u wilt opbergen en de ruimte die u ter beschikking heeft, komen verschillende modellen in aanmerking. Bij KAISER+KRAFT bieden wij kluizen in diverse uitvoeringen en met verschillende beveiligingsniveaus.Belangrijke veiligheidsaspecten voor kluizenDe twee belangrijkste veiligheidsaspecten voor kluizen zijn inbraakbeveiliging en brandbeveiliging. Brandkasten en kluizen, inclusief slot en materiaal, moeten gedurende een bepaalde periode bestand zijn tegen invloeden van buitenaf, zoals geweld.Deze weerstand voor kluizen is gedefinieerd in weerstandseenheden (RU) in de EU-norm EN 1143-1. Voor data-beveiligingskluizen waarin belangrijke gegevensdragers zijn opgeslagen, is ook een hoge brand- en bluswaterbestendigheid vereist (EN 1047-1). Voor minder belangrijke dossiers volstaan echter brandkasten met een lagere beveiligingsklasse.Kluizen kiezen – de belangrijkste criteriaAfhankelijk van de inhoud of het doel kunnen verschillende soorten kluizen worden overwogen. Als het om persoonlijke kostbaarheden gaat, zijn meubelinbouwkluizen of overeenkomstige compacte stalen brandkasten een zeer goede keuze. Hun grootste voordeel is dat ze kunnen worden geïntegreerd in bestaand kantoormeubilair. Veel van deze kluizen zijn ook geschikt om in de muur te worden verankerd. Dit bespaart ruimte en valt niet op. Vrijstaande kluizen zijn een alternatief dat bijzonder nuttig is voor talrijke documenten en waardevolle voorwerpen.Verzekeringsgerelateerde redenen kunnen echter ook relevant zijn voor de keuze van een brandkast. Verzekeringsmaatschappijen hebben meestal bepaalde eisen waaraan moet worden voldaan. Onder meer de montage van de brandkast is een belangrijk criterium voor het beleid.Om de juiste keuze te maken, moet u zich de volgende vragen stellen:  • Wat wilt u in de kluis bewaren? Hoe groot is het volume?

  • Welk beveiligingsniveau is verplicht volgens de specificaties van de verzekeringsmaatschappij?

  • Heeft u liever sleutels of elektronische sloten?

  • Hoe en waar moet de kluis worden geïnstalleerd?


Meer belangrijke informatie over de keuze van kluizen en brandkasten kunt u nalezen in onze inkoophandboeken het ABC van de juiste kluiskeuze en het Inkoophandboek kluizen.Waarheen met afgedankte kluizen?Als u een oude kluis wilt inruilen voor een nieuw model, maak dan gebruik van onze praktische KAISER+KRAFT kluisservice. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op. Wij zullen u alles uitleggen wat u moet weten.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Wandborden | Hangmappenladen | Hoge kasten | Zwenkarmen | Afvalcontainers | Tojo kantoorstellingen | Paperflow ladeblokken