Merk
Toepassingsgebied
Maat

Werkhandschoenen

Daarom veiligheidshandschoenen: omdat uw handen belangrijk zijn! Deze handschoenen maken het u zo comfortabel en praktisch mogelijk.

In de categorie Werkhandschoenen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Ansell, JUTEC, ATG.

Meest verkocht
Aantal artikelen: 28
Toon:

Werkhandschoenen – meer veiligheid en meer gripWelke klus u ook onderhanden heeft, uw handen zijn uw belangrijkste hulpmiddel en verdienen de beste bescherming. Voor alle denkbare combinaties als het gaat om risico's en bescherming vindt u het juiste paar werkhandschoenen bij KAISER+KRAFT.
Zijn er bepaalde werkhandschoenen voor bepaalde taken?Nou en of: op het gebied van veiligheid op het werk heeft de wetgever zeer nauwkeurige criteria vastgesteld, welke handschoenen voor welke taak worden gedragen. Uw kompas voor de selectie bij KAISER+KRAFT vormen in principe de pictogrammen die u naast elk product ziet staan:  • Het embleem EN 388 mag alleen op werkhandschoenen staan die bescherming bieden tegen mechanische risico's. Hoe hoog dit is, ziet u aan de onderstaande nummers. Van links naar rechts beschrijven ze de weerstand tegen doorprikken en scheuren, evenals de snij- en slijtvastheid. Hoe hoger het nummer, hoe groter de bescherming.

  • De norm EN 511 zorgt voor de vorstbescherming. Ook hier vormen de drie nummers de wegwijzer voor de weerstand tegen convectiekou, contactkou en waterbestendigheid.

  • Daarnaast is er de EN 407 met vlamsymbool voor bescherming tegen hitte.

  • Het embleem EN 374 is van cruciaal belang voor het werken met chemicaliën en allerlei soorten vloeistoffen, waarbij het Biohazardsymbool van essentieel belang is voor gevaarlijke stoffen.


In geval van twijfel raden wij aan de juridische teksten te bestuderen en een beetje voorzichtiger te zijn met betrekking tot de beschermingsniveaus. We raden ook aan om onze handleiding ''Ongevallen op het werk vermijden – Wees voorzichtig bij het gebruik van gereedschap en machines'' te bekijken. Omdat voorzichtigheid beter is – dat weet u vast ook wel.
Werkhandschoenen: Welke materialen zijn er en waar zijn ze geschikt voor?Als het gaat om arbeidsveiligheid en materiaalkeuze, is risicominimalisatie slechts één aspect bij de selectie. Goede werkhandschoenen moeten er tenslotte ook voor zorgen dat uw werknemers hun werk kunnen uitvoeren met draagcomfort, grip en een nauwkeurige tastzin.Dat is de reden waarom bijvoorbeeld ademende, gebreide nylon varianten zo populair zijn in de montage en tuinbouw. Met speciale antislipcoatings zorgen ze voor een betere grip op gereedschappen of transportgoederen, zonder toe te geven op de tastzin of het draagcomfort.Werkhandschoenen van leer vormen de ideale middenweg tussen een hoge mechanische bescherming en een goede tastzin. Leer past zich goed aan de handcontouren aan en is ondanks de beschermende functie ademend. Daarom worden monteurs die op zoek zijn naar precisie, hiermee op hun wenken bediend.Vloeistoffen, chemicaliën en andere gevaren of irriterende stoffen vereisen absolute waterbestendigheid. Hier heeft u de keuze tussen verschillende kunststoffen, waarbij wij adviseren om mogelijke allergieën van collega's bij de keuze te betrekken.Wat verder nog belangrijk voor u is bij het kopen van werkhandschoenen, leggen wij ook graag persoonlijk uit.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Tijdschriftenstellingen | IBC-containers | Parkeerplaatsmarkeringen | Vloermarkeringen | Afvalzakhouders | Wandasbakken | QUIPO dranghekken