Strooiwagens en strooigoedbakken

Opzoek naar goede en kwaliteitsvolle strooiwagens voor de winter? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle onze zoutstrooiers hier voor u op een rijtje gezet. Ontdek ons strooizout of onze strooihulpen om de winter door te komen. Strooibakken en strooigoedwagens, alles kunt u hier vinden. Deze zoutrooiers zijn ideaal wanneer u een groot terrein heeft en dit volledig veilig wilt houden wanneer het sneeuwt of er zich ijs vormt.

In de categorie Strooiwagens en strooigoedbakken bieden wij u producten van de volgende merken aan: CEMO, EUROKRAFTbasic, EUROKRAFTpro, FLORA, PRESSOL, Kärcher.

Merk
Producttype
Duurzaamheid
Relevant
Aantal artikelen: 79

Winterdienst – voor de bedrijfsveiligheidDe winterdienst is verplicht voor bedrijven – omdat het een belangrijk aspect is voor de veiligheid van de werknemers. Sneeuwvrije toegangswegen beschermen echter ook leveranciers en klanten. Winterzout ligt altijd klaar in strooigoedbakken en u kunt het efficiënt ter plaatse uitstrooien met strooigoedwagens. Met eenvoudig te hanteren modellen kan de sneeuw op kleinere oppervlakken gemakkelijk worden geruimd – grotere oppervlakken maakt u daarentegen snel sneeuwvrij met een strooi-aanhanger.Winterdienst: verplicht voor bedrijvenBedrijven zijn verplicht om op het onmiddellijke bedrijfsterrein zoals de terreinvoorzieningen sneeuw te ruimen en zout te strooien. De verplichte winterdienst geldt ook in voor de toegangswegen en voor de openbare paden en wegen rond uw bedrijfsterrein. Weet u niet zeker waar de winterdienstplicht buiten uw bedrijfsterrein begint? Dan kunt u het beste contact opnemen met de gemeente. Daar kan men u precies vertellen waar uw verplichting om sneeuw te ruimen begint – zo bent u ook juridisch zeker van uw zaak.Welke regels gelden voor de winterdienst voor bedrijven?De bedrijfsveiligheid is in vele punten nauwkeurig omschreven in de wet. In het geval van winterdienst is er echter geen uniforme wettekst. Niettemin bestaat er een plicht om de verkeersveiligheid op het onmiddellijke bedrijfsterrein te verzekeren. In Duitsland bijvoorbeeld maakt het deel uit van de Technische Voorschriften voor Arbeidsplaatsen (ASR) onder het punt Verkeerswegen. Hieronder worden de precieze eisen voor u samengevat:  • Ten minste één uur voordat de eerste bezoeker, leverancier, klant of werknemer aankomt, moet het bedrijfsterrein geruimd en bestrooid zijn. Dit gaat bijzonder gemakkelijk met sneeuwschuivers voor heftrucks.

  • Alle verkeerswegen die vaak gebruikt worden – of er nu op gereden of gelopen wordt – moeten extra met strooigoed bestrooid worden. Met een strooi-aanhanger voor bedrijfsvoertuigen kunt u zelfs grotere oppervlakken efficiënt veilig maken.

  • Plaats altijd strooigoedbakken en hulpmiddelen zoals sneeuwschuivers en strooigoedwagens binnen handbereik en klaar voor gebruik op neuralgische plaatsen op het terrein.

  • Met vuilvangmatten kunt u ook de toegangszones van uw bedrijf veilig maken en het gevaar voor uitglijden tot een minimum beperken.


Strooigoedbakken van met glasvezel versterkte kunststof (gvk) zijn bijzonder doeltreffend gebleken voor het onderhoud van winterse wegen. We hebben meer informatie over dit materiaal verzameld in ons inkoophandboek voor gvk strooizoutbakken. Ook het bijpassende strooigoed koopt u bij ons.Praktische aanvullingen voor de winterdienstOp opritten en wegen ondersteunen ook voor de winter geschikte verkeersspiegels de verkeersveiligheid op het bedrijfsterrein. Ze maken het bovendien onoverzichtelijke plekken overzichtelijker. Gebruik bovendien sneeuwschuivers en dergelijke om daken sneeuwvrij te houden. Zo voorkomt u dat sneeuwbelasting een ongevalsrisico wordt.Hebt u vragen over de winterdienst in uw bedrijf of wilt u advies over de keuze van strooigoedwagens, strooigoedbakken en strooigoed? Neem dan contact met ons op. Ons vriendelijke serviceteam helpt u graag!
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Gereedschapsboxen | EUROKRAFTpro producten voor de winterdienst | Zitbanken | Afzettingen en markeringen | EUROKRAFTpro-fietsenrekken