Milieu- en chemicaliënkasten

Werkt u met agressieve chemicaliën en giftige stoffen zoals alkaliën, verf of waterverontreinigende vloeistoffen? In chemicaliënkasten en milieukasten kunt u gevaarlijke stoffen veilig en volgens de voorschriften opslaan. Er is een geschikt type kast voor elke behoefte. Van afsluitbare chemicaliënkasten met opvangbak tot glazen flessenkasten met ventilatiesleuven: kies bij kaiserkraft de juiste uitrusting voor het beheer van uw gevaarlijke stoffen!

In de categorie Milieu- en chemicaliënkasten bieden wij u producten van de volgende merken aan: asecos, eurokraft pro, eurokraft basic.

Mijn filters
Merk
Producttype
Duurzaamheid
Relevant
Aantal artikelen: 68

Chemicaliënkasten: veilige opslag zonder mitsen en marenEr zijn geen talrijke voorschriften en wetten nodig om te begrijpen dat gevaarlijke stoffen met de nodige aandacht en met oog voor de veiligheid in een bedrijf moeten worden opgeslagen. Dat geldt in het bijzonder als u bijtende, waterverontreinigende of giftige gevaarlijke stoffen moet opslaan in werkruimten, waartoe werknemers toegang hebben. Voor deze situatie zijn de chemicaliënkasten van kaiserkraft de veiligste oplossing die voldoen aan de voorschriften.Opslag van gevaarlijke stoffen: welke voorschriften gelden voor chemicaliënkasten?Bij het beheer van gevaarlijke stoffen zijn de volgende regels en voorschriften op Europees niveau van toepassing die alle algemene vereisten voor milieu- en chemicaliënkasten c.q. de omgang met gevaarlijke stoffen betreffen:


 • Bedrijfsveiligheidsvoorschriften

 • Richtlijnen gevaarlijke stoffen

 • Arbowet

 • Wet Milieugevaarlijke Stoffen (WMS)


De volgende handboeken geven een overzicht van de correcte opslag van chemicaliën:
De teneur bij deze voorschriften is echter altijd hetzelfde: het materiaal en de inrichting voor de milieu- en chemicaliënkasten moet zijn aangepast aan de risico's die verbonden zijn aan de opgeslagen stoffen. Ook de toegang tot deze stoffen moet geregeld zijn.Wat voor inrichting hebben hoogwaardige chemicaliënkasten?Bij kaiserkraft vindt u verschillende kasten voor de opslag van chemicaliën en vloeistoffen:


 • Chemicaliënkasten voor de opslag van waterverontreinigende en/of giftige stoffen met geschikte legborden en aansluitvoorbereidingen voor ventilatie

 • Milieukasten voor vloeistoffen in kleine emballages voor de opslag in werkruimtes

 • LPG-gasflessenkasten en -depots en persgasflessenkasten G 90 voor bijzondere eisen aan de opslag van vloeistoffen in tanks, tonnen en vaten

 • Speciale EUROKRAFT-milieukasten voor buitenopslag die momenteel alleen bij ons verkrijgbaar zijn


Aan de hand van de GHS-pictogrammen, DIN-normen en keurmerken op de productpagina's kunt u zien of een chemicaliënkast of milieukast geschikt is voor de opslag van bepaalde stoffen. Niettemin raden wij altijd aan de wetgeving zorgvuldig te onderzoeken alvorens tot aankoop over te gaan – ook met betrekking tot de goedkeuring van een bepaald type kast in uw land.De veiligheid van chemicaliënkasten en milieukasten bestaat niet alleen uit hun bestendigheid tegen bepaalde stoffen, maar wordt ook gewaarborgd door speciale uitrustingsdetails. Deze omvatten:


 • Verstelbare legborden voor verschillende emballages, veiligheids- en transportbakken

 • Legborden of opvanglegborden met uittrek- en kiepbeveiliging

 • Manipulatiebestendige sloten, gedeeltelijk zelfsluitende deuren in geval van brand, gedeeltelijk geïntegreerd in moedersleutel-slotsystemen

 • Goede deursloten voor veilig plaatsen en uitnemen van bakken

 • Bodemopvangbakken met verschillende opvangvolumes

 • Ventilatieopeningen voor optimale ventilatie


Beheer van gevaarlijke stoffen met kaiserkraftAls werkgever bent u verplicht de veiligheid in het bedrijf te garanderen voor de hele gebruikscyclus van een gevaarlijke stof: van aanschaf tot verwijdering. kaiserkraft ondersteunt u hierbij met een uitgebreid productengamma maar ook diensten. Dit varieert van geschikte opvangbakken tot een zorgvuldige inrichting met chemicaliënkasten en zinvolle luchtafvoeraansluitingen. Wij hebben een inkoophandboek samengesteld voor het plannen van laboratoriuminrichting om u te helpen aan de zeer hoge veiligheidseisen in laboratoria te voldoen. Maar natuurlijk geven wij u ook graag persoonlijk advies over ons assortiment chemicaliën- en milieukasten.