Handendrogers, föhns

Geen papier, niet aanraken, geen natte handen: wandföhns en handendrogers zijn onmisbaar in de moderne sanitaire ruimte. Tegelijkertijd zijn ze bijzonder stil en eenvoudig te bedienen en te installeren. Probeer het nu zelf uit!

In de categorie Handendrogers, föhns bieden wij u producten van de volgende merken aan: AIR-WOLF, starmix.

Mijn filters
  Merk
  Producttype
  Hoogte [mm]
  216
  216
  673
  673
  -
  Breedte [mm]
  Diepte [mm]
  Kleur
  Prijs incl. BTW
  Prijs Excl. BTW

  Handendroger en föhn: aanraakvrij drogen  De laatste jaren hebben we een gezonde afkeer van onnodig aanraken ontwikkeld. Alleen daarom al zijn handendrogers zo populair in de sanitaire ruimte. Want zo profiteert u van droge handen zonder iets aan te hoeven raken – en andere voordelen voor de hygiëne.  Welke elektrische handendrogers zijn er?  Of u liever handendrogers van Air-Wolf of starmix heeft, is een kwestie van persoonlijke voorkeur of uw aankoopstrategie voor sanitaire voorzieningen. Over het algemeen maken fabrikanten onderscheid tussen de volgende versies:  • Aanraakvrije handendroger met verticale neerwaartse luchtstroom

  • Aanraakvrije handendroger om aan alle zijden te drogen in een luchtkamer

  • Wandföhn met knop en kop als haardroger


  Elke elektrische handendroger wordt geactiveerd door een instelbare infraroodsensor. Hij schakelt zichzelf uit na een voorgeprogrammeerde tijd. Als de handen worden verwijderd voordat deze tijd is verstreken, wordt het apparaat ook automatisch uitgeschakeld.  Handendrogers of papieren handdoekjes – wat is beter?  Handendrogers en handföhns hebben direct herkenbare voordelen ten opzichte van papieren handdoekjes: er wordt geen materiaal verbruikt, handen drogen volledig in ongeveer 10 seconden en er wordt geen afval gecreëerd dat in de daarvoor bestemde afvalbakken terecht moet komen.


  • De aanvankelijk hogere kosten voor elektrische drogers betalen zichzelf relatief snel terug – vooral bij een hoge frequentie. Dat geldt niet alleen voor het onnodig bijvullen van papieren handdoekjes, maar ook voor de personeelskosten. Uw schoonmaakpersoneel heeft immers nauwelijks omkijken naar de handendroger.

  • Op het gebied van hygiëne staan beide versies op gelijke voet, hoewel er bij de handendroger meer voor moet gebeuren. De antibacteriële eigenschappen van de ingebouwde filters en antimicrobiële systemen moeten regelmatig worden gecontroleerd. Dat probleem doet zich niet voor bij papieren handdoekjes voor eenmalig gebruik. De bewering dat elektrische drogers niet mogen worden gebruikt in hygiënisch gevoelige ruimten geldt niet langer voor de nieuwste handendrogers van bijvoorbeeld het merk Air-Wolf dankzij eersteklas hygiënefuncties.

  • Aan de andere kant is een stroombron natuurlijk noodzakelijk in de sanitaire ruimte, terwijl handdoekdispensers het doorgaans zonder stopcontact kunnen stellen. Ook zijn de elektrische drogers vaak groter en worden er meer eisen gesteld aan de plaatsing ervan.


  Of papieren handdoekjes of handendrogers hun centrale werk snel en grondig doen, ligt overigens niet aan het apparaat, maar aan het gedrag van de gebruikers.  Voor veel mensen lijkt de droogtijd onder een elektrisch apparaat langer dan een snelle veeg met een handdoek. Grondig drogen met papier of een doekje duurt echter net zo lang. Maak dit indien nodig nogmaals duidelijk aan gebruikers met labels en borden.  U kunt nog meer informatie vinden in de gidsen over orde en netheid op de werkplek en over belangrijke hygiënemaatregelen in bedrijven. Als u vragen heeft over het kiezen van uw sanitaire voorzieningen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.