Brandwerende kasten voor gevaarlijke stoffen

Opslagkasten voor gevaarlijke stoffen en vatenkasten of FM-veiligheidskasten zijn zeer sterk, duurzaam en torsiebestendig. De sterkste modellen hebben een brandbestendigheid van meer dan 90 minuten. Deze kasten kunnen dus levens en eigendommen redden in een noodgeval, maar ze geven vooral een goed gevoel van veiligheid bij de dagelijkse werkzaamheden. Wetgevers leggen echter ook strenge regels op – daarover leest u meer in ons artikel hier.

In de categorie Brandwerende kasten voor gevaarlijke stoffen bieden wij u producten van de volgende merken aan: asecos, Justrite, LaCont, CEMO, eurokraft pro.

Merk
Producttype
Duurzaamheid
Relevant
Aantal artikelen: 75

Brandwerende kasten voor gevaarlijke stoffen: geen kans voor brand om zich te verspreidenZelfs de beste brandwerende kasten voor gevaarlijke stoffen kunnen een noodsituatie niet voorkomen, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat een kleine brand geen catastrofe wordt. Met talrijke geteste veiligheidsdetails beroven ze een brand op betrouwbare wijze van lucht. Geen wonder dus dat ze bij de meeste bedrijven tot de standaard bedrijfsuitrusting behoren.Wat moet worden opgeslagen in brandwerende kasten?Bijna alle vloeistoffen die in de industrie en handel worden gebruikt, horen thuis in een opslagkast voor gevaarlijke stoffen. Brandwerende kasten voor brandbare vloeistoffen zijn geschikt voor de opslag van bijtende, giftige, waterverontreinigende en andere problematische media. Er moet worden opgemerkt dat brandgevaarlijke media altijd in een aparte kast moeten worden opgeslagen en als zodanig moeten worden gemarkeerd. Deze scheiding en markering geldt ook voor alle andere mediagroepen.Wist u dat? Ook acculaadkasten worden geclassificeerd als brandwerende kasten omdat lithium een zeer reactief materiaal is dat snel ontbrandt. Deze uitvoeringen zijn echter niet geschikt voor vloeistoffen omdat ze niet beschikken over de nodige toebehoren voor de correcte opslag van gevaarlijke stoffen.Wat zijn de verschillen tussen veiligheidskasten voor brandbare vloeistoffen?Let bij het kiezen van stalen kasten goed op de vergunning voor de opslag van media in verschillende landen:  • Veiligheidskasten met de FM-classificatie zijn in veel rechtsgebieden toegestaan voor de opslag van gevaarlijke stoffen zoals bijtende, waterverontreinigende of giftige vloeistoffen, maar niet voor de opslag van brandbare vloeistoffen. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux-landen mogen FM-kasten niet worden gebruikt voor dergelijke media.

  • Hiervoor zijn brandwerende kasten van type 90 nodig die onbeperkt ontvlambare media kunnen bevatten in werkruimten in overeenstemming met DIN EN 14470-1 en TRGS 510. Deze kasten hebben brandwerende isolatie, een brandveiligheidskeurmerk, zelfsluitende deuren in geval van brand en een brandbestendigheid van 90 minuten – vandaar de naam.

  • Brandwerende kasten van type 30 zijn voor de beperkte opslag van ontvlambare media in werkruimten toegestaan. Oostenrijkse bedrijven mogen dit type niet gebruiken voor de genoemde media.


Zowel FM- als type 30- en type 90-kasten beschikken over een hoog draagvermogen, opvangbakken, stelpoten tegen oneffen vloeren, veilige sloten en absolute betrouwbaarheid wat betreft de kwaliteit van het staal. Anders zouden ze niet eens veiligheidskasten mogen worden genoemd.Er zijn talloze vragen, voorschriften en voorwaarden voor de opslag van gevaarlijke of brandbare vloeistoffen. U kunt een goed overzicht krijgen in onze productgids voor milieu- en chemicaliënkasten. Bekijk voor brandbare media in het bijzonder onze informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de voorschriften. Wij bespreken dit complexe onderwerp ook graag persoonlijk met u. Neem nu contact met ons op.