Skimmer

Ongewenste oliën in uw werkmiddelen? Dat wilt u voorkomen. De beste manier is met een olieskimmer – voor zuivere emulsies en dispersies. U kunt hier skimmers met magneetvoet of standaard krijgen. Verlaag nu uw verwijderingskosten en verleng de levensduur van uw machines en filtersystemen! Op de onderstaande pagina kunt u zien welk product voor u geschikt is.

Olieskimmers kopen: de wet op de industriële zuiverheidOlie hoort thuis in tanks of motoren, niet in uw reinigingsdispersies of koelsmeermiddelen. Olieskimmers werken als assemblagestofzuigers en verwijderen oliemoleculen veilig en efficiënt uit vloeistoffen. Daarvan profiteert u niet alleen in het dagelijkse gebruik, maar ook in het geval van lekkages.Hoe werkt een olieskimmer?Bandskimmers bestaan uit een eindeloze skimmerband die wordt voortbewogen over een gemotoriseerde aandrijfrol en een afbuigrol. De afbuigrol wordt ondergedompeld in de vloeistof en vervolgens wordt de skimmer gestart.Drijvende oliën en vetten hechten zich aan de band en worden via de rollen uit de vloeistof naar een schraper getransporteerd. Bij slangskimmers worden de ongewenste oliën afgescheiden op een holle eindeloze slang; een schijfskimmer werkt met een roterende, zelfklevende schijf en schrapers.ToepassingsgebiedenZe zijn geschikt voor zowel machineonderhoud als voor lekkagebeheer (in beperkte mate). Bij machineonderhoud verwijderen ze effectief ongewenste oliën uit emulsies en dispersies die tal van systemen draaiende houden:  • Koelsmeermiddeltanks voor industriële werktuigmachines

  • Proces- en chemische baden

  • Ultrasone reinigers en onderdelenreinigers

  • Zuivering van proceswater in industriële installaties vóór verwijdering


Olieskimmers kunnen ook worden gebruikt voor afvalwaterbehandeling en vergemakkelijken zo het recyclingbeheer. Op het gebied van lekkagebeheer zijn ze aanzienlijk minder effectief dan absorptiedoeken of absorptierollen. Ze kunnen echter worden gebruikt als geïmproviseerd hulpmiddel voor kleine watermassa's.VoordelenEen bandskimmer verricht waardevol werk bij het onderhoud van machines, koelsmeermiddelen en filtersystemen.  • Emulsies en dispersies worden vrijgemaakt van ongewenste oliën en behouden hun efficiëntie.

  • De verwijdering van procesmiddelen kan aanzienlijk worden vertraagd.

  • Systemen hebben een langere levensduur.

  • Door de vorming van bacteriën te beperken, wordt het risico op geurvorming verkleind.


Hoe kies ik olieskimmers?Welke skimmerversie de beste keuze is, hangt voornamelijk af van het volume vloeistof dat moet worden gereinigd en de vereiste prestatiewaarden. Bandskimmers worden vooral gebruikt in de metaalverwerking en in de alomtegenwoordige koelsmeermiddeltanks. Als compacte en goedkope apparaten zijn ze perfect geschikt voor de gebruikelijke tankformaten en kunnen ze ook goed omgaan met fluctuerende vloeistofniveaus.Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste ontwerp. Neem daarvoor gewoon contact met ons op.