Bureaustoelen

Ergonomisch, flexibel en comfortabel: met een goede bureaustoel bevordert u zitten op kantoor waarbij de rug wordt ontzien en ondersteunt u tegelijkertijd de gezondheid van uw medewerkers. Van de klassieke bureaustoel tot de bureaustoel met rollen: ontdek hoogwaardige modellen voor verschillende behoeften bij KAISER+KRAFT.

In de categorie Bureaustoelen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Topstar, interstuhl, EUROKRAFTpro, Dauphin, TrendOffice, EUROKRAFTbasic, Prosedia.

Merk
Producttype
Duurzaamheid
Relevant
Aantal artikelen: 126

Bureaustoelen – voor comfortabel werken aan het bureau zonder de rug te belastenZittend werken is in veel bedrijfstakken de bepalende werkhouding geworden, of het nu gaat om productie-, onderzoeks- of dienstverlenende bedrijven. Om de werknemers te beschermen, heeft de wetgever daarom specificaties voor bureaustoelen uitgevaardigd. Deze moeten ontworpen zijn om de rug te ontzien. In het assortiment van KAISER+KRAFT bieden wij u uitsluitend bureaustoelen en draaistoelen aan die voldoen aan de specificaties. U kunt ook kiezen uit talrijke visueel aantrekkelijke modellen die bij uw bedrijf passen.Meer informatie over de specificaties van bureaustoelen en kantoordraaistoelen en belangrijke tips over de inrichting van de werkplek vindt u in ons inkoophandboek ’Richtlijnen voor werkplekinrichting’.Wat is belangrijk bij de keuze van een bureaustoel?Bureaustoelen moeten voor elke werknemer afzonderlijk worden gekozen. Met name lichaamsgrootte en gewicht zijn van invloed op de selectie. Een goede bureaustoel of draaistoel is altijd flexibel aanpasbaar aan individuele behoeften en fysieke omstandigheden. Let bij het kiezen op het volgende:  • Hoe groter de werknemer, hoe hoger de rugleuning en de positie van de gasveerhendel moeten zijn.

  • De zitdiepte van de bureaustoel moet zo worden gekozen dat de benen in een hoek van 90 graden ten opzichte van de vloer staan en het zitvlak de rugleuning bereikt.

  • Hoe zwaarder het personeelslid, hoe steviger de vulling moet zijn.


Hoe meer aanpasbare elementen een bureaustoel heeft, hoe beter hij individueel kan worden ingesteld. Topproducten hebben bijvoorbeeld verstelbare armleuningen om de druk op de schouders en de nekwervelkolom te verlichten. Er zijn ook draaistoelen met verstelbare rugleuningen en verstelbare steun voor de onderrug. Een kantel-, draaibaar en vergrendelbaar zitscharnier zorgt bovendien voor een goed contact tussen het lichaam en de bureaustoel als u achterover leunt.Materialen voor bureaustoelen: leder of textiel?Wat de materiaalkeuze voor uw bureaustoelen betreft, kunt u zelf beslissen of de ontwerpspecificaties van uw bedrijf volgen. Gladde materialen zoals leder zijn gemakkelijker schoon te maken en zien er bijzonder hoogwaardig uit, terwijl stoffen bekledingen ademend zijn. Een model met een luchtige netrugleuning of een bureaustoel met een bekleding van microvezel zorgt voor aangenaam comfort, vooral bij warme temperaturen. Let er ook op dat de rollen van de bureaustoelen ontworpen zijn voor harde of zachte vloerbedekkingen. Zo vermijdt u mogelijke krassen in de vloer en zorgt u ervoor dat de draaistoel soepel over het desbetreffende oppervlak rolt.Wij hebben uitsluitend bureaustoelen en draaistoelen van hoge kwaliteit op voorraad van merkfabrikanten die zich bewezen hebben als ervaren leveranciers voor kantoren en bedrijven. Als u vragen heeft over ons assortiment, kunt u met ons altijd contact opnemen. Wij geven u graag advies!Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Wandborden | Zwenkarmen | Ladeblokken | Geluiddempende wanden | Geldcassettes | Afvalcontainers | CP ordnerkasten | Tojo vergadertafels