Ladders

Voor ieder doeleinde en iedere werkplek bieden wij geschikte ladders, trappen, opstapjes en steigers. En omdat alle varianten en uitvoeringen slipvast, stabiel en ergonomisch zijn, heeft u altijd de goede keuze gemaakt, welke oplossing u ook kiest.

Ladders en steigers voor veilig op hoogte werken.


’Als u op hoogte werkt, heeft u een ladder nodig.’ Dat klinkt heel simpel, maar de werkelijkheid is anders. Het maakt niet uit of u een ladder of stelling gebruikt, u moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, zodat het gebruikte materiaal veilig is en u in geval van een ongeluk verzekerd bent. We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje gezetWelk product voor welk doel?Om zeker te weten dat u voor het juiste product kiest, kunt u vooraf een aantal vragen beantwoorden die de keuze vergemakkelijken. 1. Welke maximale werkhoogte is er nodig? De lengte van de medewerkers speelt hier ook een belangrijke rol.

 2. Hoeveel arbeidsmateriaal moet er worden meegenomen als er op hoogte wordt gewerkt? Dat is ook een belangrijke factor voor het draagvermogen en de breedte van de treden of van het werkplatform.

 3. Hoeveel moet de ladder, de treden of de steiger aan last kunnen dragen? Daarbij is het gewicht van de personen + de werkmaterialen bepalend.

 4. Hoe breed moeten de treden zjn wanneer u klimt?

 5. Wordt de steigerhulp vaak gedragen of meegenomen in een voertuig?

 6. Moet de ladder en/of steiger vervaardigd zijn, van materialen die voor bepaalde omgevingsfactoren geschikt moeten zijn, denkt u daarbij aan chemicaliën, temperaturen, vochtigheidsgraad, elektriciteit?


Het is ook goed om de gebruikers van de ladders en steigers deze vragen te stellen, zodat zij zich tijdens de werkzaamheden veilig voelen en tevreden zijn met het uitgekozen product.Wat is veilig? Ladders en stellingen moeten eenmaal per jaar worden gecontroleerd. Bij deze controle wordt onderzocht of ze geschikt zijn voor verder gebruik. Er mag in géén geval worden afgezien van deze controle.Welke normen zijn van toepassing op ladders en stellingen? • Draagbare ladders moeten voldoen aan de norm EN 131-1 tot 4. Daaronder vallen zowel aanleg- en schuifladders als ook multifunctionele- en scharnierladders. Let op: vanaf 1 januari 2018 is de veranderde richtlijn EN 131-1 deel 1 en 2 van kracht: aanlegladders vanaf een lengte van 3 m moeten zijn voorzien van een standverbreding.

 • Trappen moeten voldoen aan de norm EN 14183. Trappen zijn draagbare ladders, waarvan de hoogst begaanbare trede maximaal 1.0 m hoog is.

 • Mobiele stellages moeten voldoen aan de norm EN 1004. Hiervan zijn lage steigers, gevel- of beschermsteigers uitgesloten.

 • Industrietrappen, werkplatformen en werkbordessen moeten voldoen aan de norm EN ISO 14122-1 tot 4. Het gaat daarbij om plaatsgebonden toegang tot machines.

 • Plaatsgebonden stijgladders moeten voldoen aan de normen EN 18799-1 of EN 14094-1. Deze kunnen zowel als noodladder maar ook als toegang en verkeersweg tot machines dienen.


Wat voor soort ladders hebben wij voor u?Alle ladders en steigers in ons aanbod voldoen aan de van toepassing zijnde normen. Wij werken samen met bekende leveranciers als Zarges, Günzburger Steigtechnik of Hailo. Daarnaast hebben wij ook ladders en steigers van ons topmerk EUROKRAFT voor u. Hiermee bestaat ons aanbod uitsluitend uit betrouwbare en veilige producten.Ladders: naast multifunctionele ladders, die u als aanleg- of stalen ladder kunt gebruiken, kunt u bij ons ook vergelijkbare ladders of ladders met ergonomische draaggreep ’ergo-pad’ aanschaffen. In het geval dat de ladders vaak moeten worden getransporteerd, zijn inklapbare en in hoogte verstelbare modellen een uitkomst. Ook voor zware lasten hebben wij geschikte producten in huis.
 • Mobiele stellages: onze mobiele stellages zijn klein en u kunt ze compact transporteren en opslaan. De eenvoudige bevestigingsmechanismen maken het mogelijk om de mobiele stellages heel snel op te bouwen. In de categorie producten kunt u heel gemakkelijk filteren op werkhoogte, steigerhoogte en platformhoogte.

 • Werkplatformen: wie lang op hoogte werkt, voelt zich op een breed werkplatform een stuk veiliger en prettiger dan op de smalle treden van een ladder. Onze werkplatformen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, zodat er ook ontspannen op kan worden gewerkt.

 • Industrietrappen: met behulp van onze industrietrappen kunt u snel op hoogte werken en kunt u sneller op een bepaalde plek zijn. Industrietrappen leiden u snel naar boven, naar beneden en ergens overheen of dat nu op de bouwplaats, bij de goederenlevering of naar een machine is.

 • Trappen: soms zijn er maar één of twee treden nodig om iets te bereiken. Gebruik daarvoor dan de inklapbare designtrappen voor kantoor en keuken of de sterke, stalen trappen voor bedrijf en werkplaats.


U wilt graag meer informatie?


Te vinden in onze inkoophandboeken:
Hier vindt u alle informatie over de veranderde norm EN 131.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Bokladders | Trapladders | Tredenladders | Fietsparkeerbeugels | Telescoopladers | Sportenladders | Altrex trappen | EUROKRAFT bokladders