Vullen, opvangen, beschermen

Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor een veilige verzending, of het nu gaat om vul- en opvulmateriaal voor uw pakketten, beschermend verpakkingsmateriaal of droogmiddel. Bescherm de inhoud tegen schade zoals stoten, krassen of andere beschadigingen – onze kwaliteitsproducten beloven u maximale veiligheid. Bestel vandaag nog verzendtoebehoren en opvulmateriaal voor maximale pakketbescherming!

Opvulmateriaal voor pakketten: de beste transportverzekering voor uw productenAls een product uw magazijn in topkwaliteit verlaat, moet het de klant ook in topkwaliteit bereiken. Wij hebben alles wat u nodig heeft voor vullen, opvullen en beschermen. Tegen stoten, vocht, scherven of ezelsoren: met eersteklas productbescherming voor pakketten en verzendingen kan uw levering niets meer overkomen.Welk opvulmateriaal heb ik nodig voor verpakkingen?De perfect opgevulde verzending begint niet bij het vulmateriaal of de noppenfolie. Het begint met de ideale verzendverpakking: de kartonnen vouwdoos moet zo worden gekozen dat er een ruimte van ongeveer vijf centimeter is tussen de goederen en het karton. Afhankelijk van het product en de verzendroute vult u deze ruimte op met ons opvulmaterial voor pakketten:  • Gevoelige of elektronische onderdelen moeten worden verzonden in een verpakking die beschermt tegen vocht en corrossie en omhuld door noppenfolie met kleine noppen.

  • Bescherming van randen en oppervlakken is heel belangrijk bij meubels. Ook de randen van witgoed of andere producten die kunnen splinteren bij stoten worden zo op kritieke punten beschermd.

  • Glas, keramiek en soortgelijke breekbare materialen worden vervoerd in een mix van opvulmateriaal: papieren vulling of schuimvulling beschermt het object direct, terwijl luchtkussens van opvulsystemen de tweede beschermlaag vormen.


Hoe optimaliseren opvulsystemen de verzending?Als u paktafels en snijstandaards aanvult met opvul- en vulsystemen, gaat uw verzendlogistiek in turbostand. Vultrechters en -standaards voor vulmateriaal, luchtkussenmachines en kartonperforators vullen holtes in enkele seconden. Ook kunt u zo kartonnen dozen snel op de perfecte maat snijden.Dergelijke systemen zijn de moeite waard vanaf een beheersbaar, maar regelmatig verzendvolume. Vooral als u over het algemeen gevoelige producten verzendt, automatiseren deze systemen een tijdrovende stap in de logistiek.Hoe kan ik duurzamer worden met opvulmateriaal voor verpakkingen?Hoe minder materiaal u nodig heeft voor opvullen, vullen en beschermen, hoe beter voor uw milieu- en bedrijfsbalans. Het is echter geen goed idee om volledig af te zien van opvulmateriaal voor verpakkingen. Dit verhoogt namelijk de kans op schade en dus het retourpercentage. De beste middenweg bestaat uit nieuwe materiaalideeën en nauwkeurige coördinatie:  • U vindt nu milieuvriendelijke alternatieven in elke categorie: noppenfolie van papier, gerecyclede kunststof of biofolie zijn bijvoorbeeld duurzame vulmaterialen voor een optimale milieubalans met hetzelfde beschermende effect.

  • Niet elk product hoeft zwaar opgevuld verzonden te worden. Kartonnen dozen met weinig speling en een laag papieren vulling of schuimfolie zijn meestal voldoende.

  • Zit het product zelf al in een beschermende verpakking? Extra opvulmateriaal is dan meestal niet nodig. Nog een bonus: kleinere verpakkingsafmetingen besparen op portokosten.

  • Informeer klanten over de duurzaamheid en recyclebaarheid van bepaalde verpakkingsmaterialen. Dat helpt u niet alleen om de kringloop te sluiten, maar bewijst ook dat u een toegewijd, groen bedrijf bent.


Als u vragen heeft over de perfecte mix van groene logistiek en veilige verzending, vraag ons dan naar opvulmateriaal voor verpakkingen. Neem daarvoor gewoon contact met ons op. U kunt nog meer nieuwe ideeën voor groen verzenden vinden in onze tips en trends op het gebied van verpakkingen.