Werkstoelen

Voor een gezonde zithouding: ergonomische werkstoelen zijn aangepast aan de eisen in verschillende branches. Van werkstoelen voor werkplaatsen en mechanische werkzaamheden tot modellen voor laboratoria of dokterspraktijken, bij KAISER+KRAFT vindt u de geschikte werkstoelen voor uw bedrijf.

In de categorie Werkstoelen bieden wij u producten van de volgende merken aan: bimos, meychair, EUROKRAFTpro, EUROKRAFTbasic, Dauphin.

Merk
Producttype
Duurzaamheid
Relevant
Aantal artikelen: 128

Werkstoelen: voor een gezonde zithoudingModerne werkstoelen zijn ergonomisch en ondersteunen een gezonde zithouding. Op die manier maken ze ook langer zitten mogelijk, zonder de rug te belasten. Bovendien voldoen bureaustoelen voor werkplaatsen, ESD-ruimten en dergelijke aan de functionele eisen voor hun toepassingsgebied. Hieronder leest u aan welke eisen ergonomische werkstoelen nog meer moeten voldoen.Wat is belangrijk bij de keuze van werkstoelen?In het laboratorium, aan de lopende band of op kantoor: het toepassingsgebied stelt bijzondere eisen aan een werkdraaistoel wat betreft functionaliteit, uitrusting en ergonomie. Om ervoor te zorgen dat hieraan wordt voldaan, moeten de volgende punten in aanmerking worden genomen:  1. Een werkstoel moet worden aangepast aan de individuele zithoogte en bewegingsvrijheid.

  2. Ergonomische stoelen ondersteunen de gezondheid van de rug van de zittende persoon door middel van steunen, mechanismen en opstaphulpmiddelen.

  3. In ruimten zoals cleanrooms en laboratoria moeten werkstoelen voldoen aan specificaties voor geleidbaarheid of deeltjesemissie.

  4. Moderne modellen zijn robuust, duurzaam en kunnen hygiënisch worden gereinigd.


Bovendien bestaan er normen en voorschriften voor werkstoelen in bepaalde gebruiksgebieden. Aan de minimumeisen van DIN 68877 voor industriële werkstoelen wordt door alle modellen in de serie voldaan. Sommige laboratoriumstoelen voldoen ook aan verdere eisen. Deze omvatten, bijvoorbeeld:  • Voor cleanrooms: EU GMP-richtlijnen voor cleanrooms, DIN EN ISO 14644-1 en US Federal Standard 209E

  • Voor ESD-gebieden: EN 61340-5-1

  • Voor laboratoria: hygiënevoorschriften voor laboratoria


Naast de specifieke eisen van een werkplek zijn nog andere criteria van invloed op de keuze van een geschikte werkstoel: lichaamsgrootte, gewicht en individuele gezondheidseisen van de gebruiker.De voordelen van ergonomische werkstoelenErgonomie is het belangrijkste aspect van werkstoelen voor werkplaatsen en de industrie. Moderne modellen moedigen de gebruiker aan meer te bewegen. Dit voorkomt houdingsproblemen, ook tijdens lange perioden van zitten. De zitting en rugleuning van een ergonomische industriële draaistoel ondersteunen ook de belangrijke ontlastingspunten van het lichaam en maken dynamisch zitten mogelijk: een permanentcontactrugleuning volgt elke beweging van de zittende. Met het synchroonmechanisme beweegt ook de zitting analoog. Verstelbare en kantelbare zitvlakken met beklede zones zorgen voor extra ontlasting van de wervelkolom.Hoogwaardige modellen bieden ook standaard veiligheid door platte vijfvoets-onderstellen. Werkstoelen met lastafhankelijke geremde wielen lopen licht en bieden bewegingsvrijheid. Smalle rugleuningen hebben ook het voordeel dat zij de rug ondersteunen maar toch voldoende bewegingsruimte bieden. Dit is bijzonder praktisch in het laboratorium. Dankzij de traploze hoogteverstelling kunnen hoogwaardige industriële bureaustoelen individueel aan uw medewerkers worden aangepast.Werkstoelen: diverse bekledingen en hoezenNaast de ergonomische selectiecriteria voor werkstoelen zijn er ook individuele aspecten:deze omvatten stoffering en bekleding. In veeleisende omgevingen, zoals een productiehal, is integraalschuim een geschikte keuze. Dit komt omdat het ook beschermd is tegen rondvliegende vonken. Imitatieleer daarentegen is gemakkelijk schoon te maken en is geschikt voor gebieden zoals de administratie. In een omgeving met weinig mechanische invloeden zijn werkstoelen met stoffen bekleding geschikt. Deze zijn bijzonder goed ademend.Heeft u vragen over deze productcategorie of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Ons vriendelijke serviceteam helpt u graag bij de keuze van werkstoelen voor uw bedrijf.
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Ladeblokken | Kabeldoorvoeren | Kledingkasten | Beschermmatten | Vloerstofzuigers