Werkstoelen

Heeft u aan het eind van de dag weer eens pijn in uw rug? Dat ligt niet aan uw leeftijd of uw werk, maar aan de verkeerde stoel. Gezond zitten heeft niets met toeval te maken. Het heeft te maken met de juiste werkstoel.

Ergonomische werkstoelen voor industrie en kantorenGewoon zitten en werken? Zo ging het vroeger. Nu is ergonomie een van de belangrijkste onderwerpen als het gaat om de gezondheid van werknemers. Met onze werkstoelen krijgt u een spoedcursus gezond zitten, ontspannen werken en tevreden medewerkers. Ga er eens goed voor zitten en let op.
Wat is de taak van een moderne werkstoel?Hoe graag we het ook doen, zitten is een van de meest onnatuurlijke en schadelijke houdingen. De rugwervels staan in een ongezonde kromming, de bloedcirculatie in de benen is verstoord, spieren en pezen permanent eenzijdig gespannen. Daarbij komt nog een verkeerde houding door urenlang werken met zware werkstukken of gereedschappen.Moderne werkstoelen, werkkrukken en stahulpen stimuleren een gezonde zit houding, verbeteren bepaalde werkhoudingen verbeteren en motiveren uw werknemers om vaker op te staan en te bewegen. Daarom adviseren wij ergonomische, in hoogte verstelbare werkstoelen voor industrie en kantoren. Onze werkstoelen zijn verkrijgbaar met of zonder armleuningen, met of zonder wielen, met of zonder rugleuningen, met of zonder voetsteunen of voetringen en natuurlijk met hoogteverstelling.  • Werkstoelen ondersteunen en ontlasten de rug op neuralgische punten van de wervelkolom.

  • Speciaal gevormde zitvlakken maken een optimale beenhouding mogelijk voor een betere bloedcirculatie.

  • Schommel- en kantelmechanismen bieden ruimte ontspannende bewegingen tussendoor.

  • In hoogte verstelbare onderstellen passen zich ideaal aan de lichaamsgrootte en lichaamsbouw aan.

  • Hoogwaardige stoffering en bekleding met speciale eigenschappen voor o.a. cleanrooms maken ergonomie tot een basisinrichting in elke werkruimte.Wat is het verschil tussen werkstoelen en bureaustoelen?Op kantoor hoeft niemand alert te zijn aan een lopende band of te werken aan een elektrostatisch gevoelig onderdeel. Daarom zijn bureaustoelen vooral gericht op comfort, ergonomie en ontlasting van typische houdingen aan een bureautafel.Werkstoelen worden ook gebruikt in productieruimtes, werkplaatsen, laboratoria of cleanrooms. Voor dergelijke omgevingen moeten de stoelen worden uitgerust met speciale bekledingen, ESD- en hygiënische onderstellen en bijbehorende ESD-wielen. Veel werkstoelen hebben ook een grotere totale hoogte, wat nodig is bij machines en productielijnen.
Wat zijn de beste werkstoelen? Hoe kies ik de juiste werkstoel?Er gelden speciale voorschriften en vereisten voor de toepassing in verschillende bedrijfsdelen. Voor de juiste pasvorm voor verschillende werknemers kunt u het beste de gebruikers zelf vragen.Een optimale werkstoel hangt af van het gewicht, de lengte, het geslacht en de fysieke basisconditie van de werknemer. Er is dus geen one-size-oplossing voor alle werknemers in het bedrijf.Een goede werkstoel biedt de grootst mogelijke flexibiliteit voor de rugleuning, zithoogte, zitneiging en beweeglijkheid tijdens het zitten. We hebben overigens ook ESD-werkstoelen en -tafels in ons assortiment. Meer details vindt u op de betreffende productpagina. Voor nog meer details kunt u contact opnemen met onze klantenservice!
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Beschermmatten | Kabeldoorvoeren | Dienbladwagens | Ladeblokken | Zwenkarmen | Kledingkasten | bimos werkstoelen | EUROKRAFTpro werktafels