Hefapparaten

Wanneer zware werkzaamheden in het dagelijks werk tot last worden, zijn til-, hef- en hijsapparaten een welkome verlichting. Wij bieden pallethefwagens, handmatig én elektrisch, grotere hefapparaten, stapelaars, vacuümheffers, kranen en heftafels – kortom voor iedere uitputtende uitdaging de juiste technologische hulpmiddel.

Hefapparaten en hijsapparaten voor elke toepassing en elke lastVoor zelfs de sterkste werknemer komt er een moment van toegeven. Dat zou ook zo moeten zijn in het belang van zijn gezondheid. Het gebruik van hefapparaten, hijsapparaten en hefgereedschappen maken werkzaamheden eenvoudiger. Deze sterke helpers kunnen zware lasten veiliger verplaatsen en vervoeren. Denk hierbij aan het verplaatsen van zware machines. Bovendien helpen hefapparaten, hijsapparaten en hefgereedschappen bij de zware lasten op het juiste punt plaatsen en zo de organisatie van het bedrijf verbeteren – van magazijn tot werkplaats. Welke producten uit het assortiment van kaiserkraft de juiste zijn voor de til- en hef werkzaamheden voor uw bedrijf, ziet u hier.Het verschil tussen hefapparaten en hefgereedschappenEr is een belangrijk verschil tussen hefapparaten en hefgereedschappen. Als u zoekt op transportapparaten voor op de werkvloer wordt het verschil nog duidelijker. Daartoe behoren alle hefapparaten en hefgereedschappen, die voornamelijk worden gebruikt voor het transport van zware lasten. Het is een goed hulpmiddel bij het verplaatsen van bijvoorbeeld meubels. Pallet- of vorkhefwagens zijn het beste voorbeeld om zulke zware lasten te verplaatsen.


Klassieke hefwerktuigen zoals kranen daarentegen zijn nuttige en stabiele producten die binnen een bepaalde actieradius zware lasten heffen en positioneren. Hefmachines worden met name gebruikt als u in het bedrijf zware machines wilt verplaatsen of bepaalde gereedschappen wilt inzetten.


De vraag is dus welke functie uw apparaat moet uitvoeren: gaat het om transporteren of om heffen? Dit leidt tot extra factoren bij het kiezen van hefwagens, heftafels enz.


Welke hefapparaten, hijsapparaten en hefgereedschappen zijn essentieel voor mijn bedrijf?


Dat hangt er natuurlijk altijd vanaf hoe groot het laadvolume in uw bedrijf is dat moet worden vervoerd of verplaatst en in welke vorm. In onze dagelijkse contacten met onze klanten komen twee apparaten duidelijk naar voren als bijzonder veelzijdig:  • Pallethefwagens of vorkhefwagens worden in praktisch elke branche ingezet, zodra u goederen op pallets ontvangt of moet versturen.

  • Bijzonder praktisch zijn miniliften vanwege hun veelzijdigheid en zij kunnen door de grote hoeveelheid aan beschikbare toebehoren maar ook maatwerkconstructies echte probleemoplossers worden – speciaal in werkplaatsen.


Op welke factoren moet ik bij hefapparaten, hijsapparaten en hefgereedschappen letten?Bij kaiserkraft vindt u uitsluitend apparaten, die ook zonder specifiek rijbewijs mogen worden bediend. Daarbij zijn natuurlijk altijd de voorwaarden omtrent veiligheid van toepassing.


Op deze factoren moet u letten bij het kopen van hefapparatuur:  • gewicht en afmetingen van de goederen

  • benodigde hefbereik (verticaal)

  • bij pallethefwagens de vorklengte en draagbreedte van het apparaat


Bij alle transportapparaten zoals bijvoorbeeld stapelaars is bovendien de keuze van de juiste wielen bepalend. De samengesteldheid van de vloer en afwegingen, zoals de verhouding tussen rolcomfort en rolweerstand, kunnen uiteindelijk een bepalend verschil maken in het arbeidsproces. Meer informatie hierover is te vinden in het inkoophandboek wielen en rollen.Bovendien moet u altijd nagaan, of het apparaat dat u op het oog heeft werkelijk past bij de voor u te berekenen last. Kortom u heeft op basis van het zwaarlastpunt en vanuit statistisch oogpunt meestal een apparaat nodig dat een hogere maximale draagkracht bezit dan had u in totaal op het oog heeft ingeschat. Met een apparaat dat meer draagkracht heeft, breidt u bovendien de inzetbaarheid van uw lastenhelper uit.Hoe kunnen wij u daarbij verder helpen?


Wij helpen u graag verder bij het bepalen welk apparaat u nodig heeft voor uw goederen en/of transport. Ook voor producten op maat of andere vragen rondom hefapparaten, hijsapparatuur, til apparaten en hefgereedschappen kunt u altijd contact met ons opnemen.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:


Zwenkkranen | Palletwagens | Handhefwagens | Houten pallets | Draagbalken | Leuningen