Veerbalansen

Stap nu over op ergonomische werkplekken met veerbalancers. Wat is het voordeel? Uw medewerkers tillen en verplaatsen werkstukken en arbeidsmaterialen in een handomdraai, zonder krachtinspanning en dat is ook goed voor de gezondheid. Vergelijk nu veerbalancers!

Veerbalancers – werken en de rug ontzienErgonomisch werken betekent het minimaliseren van belastingen die negatief van invloed zijn op de gezondheid. Met veerbalancers van KAISER+KRAFT is dat nu ook in de montage mogelijk en aan de lopende band.Klik hier wanneer u vragen heeft over onze service. Ladingen moeten altijd verzekerd worden en mogen zeker niet verschoven worden op een vrachtwagen. Ontdek daarbij ook onze aanrijdbeveiligingen die bijtreden tot de verzekering van uw ladingen.
Veiligheid in het algemeen is ook een belangrijk aspect in een bedrijf. Ontdek snel wat u allemaal nodig hebt om uw bedrijf zo veilig mogelijk te maken.


Zo functioneren veerbalancers en balancersEen veerbalancer of terughaalveer bestaat uit een kabeltrommel met veer. Aan de bovenkant heeft hij een ophanging, aan het uiteinde van het touw zit een karabijnhaak waaraan u de last kunt ophangen. Zo heeft u de mogelijkheid om gereedschappen als een schroevendraaier zwevend op de juiste hoogte te laten hangen en zo nodig naar u toe te trekken. Als u het stuk gereedschap loslaat, keert het automatisch in de uitgangspositie terug – tenminste, als het gaat om een conventionele veerbalancer.Dit is anders bij een veerbalancer met een conische trommel. Deze houdt de last na het loslaten zwevend. Ook als u kiest voor een veerbalancer met vergrendelingsfunctie kunt u uw werktuig in de lucht fixeren, dit is ideaal voor werkzaamheden over een langere periode, waarbij precisie vereist is.Daarom vergemakkelijken veerbalancers de werkzaamhedenZo eenvoudig als het onderliggende principe, zo groot zijn de voordelen van veerbalancers en balancers:


  • Ergonomisch werken: Veerbalancers besparen onnodige verrekkingen bij montagewerkzaamheden en verminderen het gewicht van gereedschappen. Zo voorkomt u eenzijdige belastingen en vermoeidheid.

  • Soepele arbeidsprocessen: Als alle noodzakelijke zaken binnen handbereik zijn, gaat het werk sneller en is de productiviteit hoger.

  • Structuur op de werkplek: Lang opruimen is niet meer nodig. Een veerbalancer brengt het gereedschap automatisch terug naar de uitgangspositie.

  • Meer veiligheid: Als er meerdere uren moet worden gemonteerd, kan het voorkomen dat een stuk gereedschap uit iemands hand glijdt. Veerbalancers voorkomen dat het op de voeten van uw medewerker landt. Modellen met valbeveiliging doen dit ook als de veer breekt. Dit voorkomt letsel en beschermt uw dure gereedschappen.


Onze veerbalancers kunnen in een paar eenvoudige stappen worden gemonteerd en gedemonteerd, afhankelijk van waar u ze nodig heeft.Belangrijke selectiecriteria voor veerbalancersEen belangrijke eigenschap van veerbalancers is hun draagvermogen. Eenvoudige veerbalancers houden lasten tot 14 kilogram, maar balancers zijn ook geschikt voor aanzienlijk zwaardere gereedschappen. De kabellengte speelt ook een belangrijke rol. Houd bij het kiezen rekening met de hoogte waarop u de veerbalancer wilt bevestigen en welke bewegingen uw medewerkers tijdens het werk uitvoeren of hoeveel speelruimte zij nodig hebben.Tenslotte zijn veerbalancers bij KAISER+KRAFT verkrijgbaar met of zonder vergrendelingsfunctie en valbeveiliging. Als u niet zeker weet welke veerbalancer het beste past bij uw vereisten, vraag het ons dan. Wij helpen u ook bij het kiezen van andere hefapparaten, van elektrische kettingtakels via kabellieren tot kranen.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Hoekbeschermingen | Hefhulpmiddelen | Telescoopladers | Zwenkkranen | Palletframes | Krimpfolies | Bohle vacuümheffers