+32 800 12 899 
Particulieren Zakelijke klanten

Resultaten verfijnen
(meerdere filters mogelijk)

Prijs Excl. BTW

Prijs Excl. BTW beperken

-
Uitvoering ventilatoren
 

Ventilators

Het is zomer. De buitentemperatuur bedraagt 35 °C. De lucht in het kantoor is muf. De airconditioning in uw winkel is uitgevallen. De machines in uw bedrijf lopen warm. Het is tijd voor fans! Wij bieden varianten aan voor een lauwwarm zuchtje tot en met een frisse wind.
Er zijn 16 artikelen gevonden
| | |
Excl. BTW
vanaf 190,-
Excl. BTW
vanaf 85,20
Tafelventilator
h x b x d = 470 x 355 x 270 mm
Excl. BTW
vanaf 38,-
Vloerventilator met draaggreep
staal verchroomd, ventilator met 3 standen
Excl. BTW
vanaf 113,-
Excl. BTW
vanaf 62,90
Excl. BTW
294,50
Industriële ventilator
staand model IPX4
Excl. BTW
279,50
Excl. BTW
vanaf 94,30
Excl. BTW
371,50
Excl. BTW
vanaf 111,-
Excl. BTW
264,50
Excl. BTW
vanaf 121,20
Er zijn 16 artikelen gevonden
Fans – tegen de hitte
Zomer, zon, fans – in de zomer zijn de praktische ventilator goud waard. Afgezien van het feit dat sommige medewerkers bij onjuist gebruik van airconditionings verkouden worden, zijn deze ook niet in elk kantoor of elke werkplaats aanwezig. In ons online assortiment vindt u hoogwaardige fans voor deskundig gebruik in het bedrijf. Het aanbod bevat bijna elk model. De plafondventilator, optimaal in grote ruimtes, de draaiende staande ventilator, de onder het bureau geplaatste kolomventilator en de tafelventilator voor persoonlijk gebruik – ze zijn meestal in het kantoor te vinden. Stille plafondventilatoren en draagbare versies voor op de werkvloer zijn geschikt voor grote ruimtes als opslaghallen, landschapskantoren en fitnessstudio's. Ook voor industriële bedrijven en werkplekken voor gevaarlijke stoffen zijn er radiale fans en trommelventilatoren. Of nu de machines gekoeld moeten worden of de medewerkers het hoofd koel moeten houden, ventilators maken het werk lichter en zijn een voordelig alternatief voor de airconditioning.

Fans in het bedrijf
Hoewel ongeveer twee derde van het stroomverbruik van de Duitse industrie de aandrijving van elektromotoren ten deel valt, en daardoor hier ook het meeste kan worden bespaard, verbruiken ventilators toch ook ongeveer elk zevende kilowattuur van de stroom die door de industrie wordt verbruikt. De zoektocht naar mogelijkheden om energie te besparen, hoeft dus niet te worden beperkt tot productiemachines of de werkplaatsinrichting. Op het gebied van ventilatie en airconditioning kan door eenvoudige maatregelen het stroomverbruik worden verlaagd. De efficiëntste mogelijkheden om energie te besparen liggen in enkele maatregelen die slechts deels uit technische aanpassingen bestaan: een warmtepomp voor warmteterugwinning gebruiken, fans naar behoefte regelen, indirecte verdampingskoeling gebruiken, passieve koelsystemen (nachtventilatie) installeren, het principe van trigeneratie gebruiken. Fans behoren volgens de arbeidsveiligheidsvoorschriften tot de verplaatsbare elektrische bedrijfsmiddelen. Ze moeten regelmatig worden gecontroleerd om gevaren voor het bedrijf uit te sluiten die door het gebruik van de apparaten kunnen ontstaan. Het onderwerp arbeidsveiligheid en fans betreft ook geluidsisolatie, want de geluidsbelasting door een tafel- of vloerventilator kan zeer hoog zijn. Daarom is het raadzaam meteen technisch geoptimaliseerde, geluidsarme apparaten aan te schaffen. Een stille ventilator wordt vaak niet eens opgemerkt, alle andere kunnen ook het geconcentreerd werken moeilijk maken.
Producten vergelijken