Werkbroeken

Kleren maken de man – en werkbroeken maken professionals. Als uw benen in de juiste werkkleding zitten, zijn ze beschermd tegen mogelijke gevaren. Natuurlijk kunt u hier werkbroeken, vlamvertragende broeken, kniestukken en meer krijgen van gerenommeerde fabrikanten – voor mannen en vrouwen.

In de categorie Werkbroeken bieden wij u producten van de volgende merken aan: Leipold+Döhle.

Mijn filters
  Merk
  Producttype
  Duurzaamheid
  Maat
  Geslacht
  Prijs incl. BTW
  Prijs Excl. BTW

  Werkbroeken: vlamwerende broeken, hittewerende kleding of kniestukken van de beste merken  Afgezien van het feit dat jeans voor veel werkstappen oncomfortabel zijn, komen vrijetijdsmodellen eenvoudigweg niet in de buurt van de beschermende werking van een goede werkbroek. Dameswerkbroeken, herenwerkbroeken en kniestukken voor op het werk zijn niet voor niets een onmisbaar onderdeel van de professionele uitrusting.
  Waartegen beschermen werkbroeken?  Werkbroeken zijn bedoeld om het lichaam te beschermen tegen typische gevaren tijdens bepaalde werkzaamheden. In de bosbouw zijn werkbroeken met snijbescherming verplicht en staalwerkers hoeven zonder een broek met hittebescherming zelfs niet voor hun dienst te verschijnen. Wie buiten of bij slecht zicht werkt, heeft een heldere, goed zichtbare combinatie van werkbroeken en een bijpassende werkjassen of werkshirts nodig.  Maar daarnaast zijn lange en korte werkbroeken voor mannen of vrouwen gewoon een comfortfactor, houden ze werkbenodigdheden zoals gereedschap of schrijfgerei vast en beschermen ze tegen kou, nattigheid en andere weersomstandigheden.
  Wanneer is een werkbroek verplicht?  Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van elke werkkleding is het woord ’bescherming’: zodra de werkbroek voor dames of heren bedoeld is als bescherming tegen snijwonden, brandwonden of andere verwondingen, moet deze door de werkgever worden verstrekt en door de werknemer bij elke handeling worden gedragen.  Natuurlijk moeten het materiaal en de beschermende werking geschikt zijn voor de werkplek: een witte textiele werkbroek voor het hanteren van gloeiend heet staal? Natuurlijk niet. Veiligheidsbroeken voor wegwerkzaamheden midden in de winter? Ook onzin.  De werkgever kan ook bepaalde werkbroeken verplicht stellen als onderdeel van een (representatief) uniform. In dat geval is de werkkleding fiscaal aftrekbaar of wordt deze ook door het bedrijf verstrekt.
  Welke maat werkbroek heb ik?  Veel te wijd of veel te strak? Zo hoort geen enkele werkbroek te passen. Zorg ervoor dat u de juiste kledingmaat bepaalt voordat u uw beschermende kleding koopt:  1. Meet uw taille- en heupomvang.

  2. Bepaal de kruislengte of de binnenbeenlengte van het kruis tot de enkel. De werkbroek past idealiter goed over de werkschoen.


  Kies bij twijfel een maat groter om optimale bewegingsvrijheid te garanderen. Sommige goede werkbroeken van merken als Leipold+Döhle kunnen desgewenst bij de pijpen worden verlengd.  Welke werkbroeken zijn goed of geschikt voor uw persoonlijke werkplek? U kunt ons hierover vragen stellen. Neem gewoon even contact met ons op.