Kogeltafels

Leg uw transportgoed eens op de kogeltafel. Hier kunt u het controleren, voorzien van een etiket, draaien of omleiden. Stappen die met kogeltafels gewoon veel sneller van de hand gaan.

In de categorie Kogeltafels bieden wij u producten van de volgende merken aan: Gura, Schulz Stanztechnik.

Relevant
Aantal artikelen: 21

Kogeltafels – optimale transporttechniek met een surplus aan flexibiliteitMoeten dozen, onderdelen of te verzenden goederen in het magazijn of de montagehal van A naar B? Dan vormen goed doordachte transportsystemen het breekpunt voor een snel en soepel transport. Het liefst ook nog zonder krachtsinspanning. Als u rollenbanen en dergelijke met flexibele kogeltafels uit het assortiment van KAISER+KRAFT combineert, werkt het vrijwel in alle richtingen. Wij laten zien, hoe u uw bedrijfsproces met slimme kogels kunt perfectioneren.Waar zijn kogeltafels in het bedrijf zinvol?Een kogeltafel is een aanbouwelement voor rollenbanen, transportbanden en overige producten uit ons assortiment met betrekking tot transporttechniek. De opgave is tegelijkertijd slim als simpel: In plaats van dat een transportgoed slechts in één richting beweegt, kunnen uw medewerkers dit goed op afzonderlijk gemonteerde kogels in elke richting van het oppervlak schuiven. U profiteert daar steeds van als het niet alleen gaat over het overbruggen van afstand, maar ook over het bewerken van goederen:  • Kogeltafels vergemakkelijken het etiketteren van zware pakketten voor verzending of opslag.

  • Zware componenten kunnen door de medewerker optimaal worden klaargezet voor de volgende verwerkingstap, bijvoorbeeld voordat het in een machine wordt ingevoerd.

  • De kogeltafel is het perfecte tussenstuk bij aftakkingen en kruisingen in een meerdimensionaal transportsysteem.

  • Ingezet als individuele werkplek vergemakkelijkt de kogeltafel de montage.


De investering is de moeite waard ook als transportkwesties in uw bedrijf niet zo vaak voorkomen, maar als montage of de bewerking van goederen in het middelpunt staan. Kogeltafels zijn daarom onmisbare elementen als het gaat om geoptimaliseerde workflowlogistiek:  • Ze verkorten de montage- en verwerkingstijden.

  • Ze passen de werkplek optimaal aan de medewerker aan en niet andersom.

  • Als ze zijn geïntegreerd in een systeem met rollenbanen en dergelijke, verminderen ze de transporttijd en brengen ze tegelijkertijd de benodigde ruimte voor het transportsysteem terug tot een minimum. Zo kan het ook zonder moeite de hoek omgaan.


Welke voorwaarden gelden er voor goederen op kogeltafels?Onze kogeltafels, rollen- of wieltjesbanen zijn afhankelijk van het samenspel van mechanica en natuurkundige principes, daarom moeten de goederen aan een bepaalde eis voldoen zodat ze met zo min mogelijk wrijving op de kogeltafel bewegen.Het belangrijkste criterium is de onderzijde van het transportgoed. Deze moet schoon, droog, hard en stabiel zijn. Alleen dan wordt de puntlast van de afzonderlijk gelagerde rollen optimaal benut en in beweging gezet.Mocht een te transporteren goed niet voldoen aan deze eisen, kunt u bij KAISER+KRAFT stapelbakken of ook magazijnbakken bestellen, die wel aan de basisvoorwaarden voldoen.Hoe integreer ik kogeltafels in mijn transportlogistiek?KAISER+KRAFT biedt kogeltafels als module aan, zodat u de benodigde ruimte en het inrichten van uw transportsysteem individueel kunt vormgeven. Wij bieden versies aan die een aanvulling vormen op de lichtere rollen- en wieltjesbanen en daarboven uitvoeringen voor het transport van zware goederen in combinatie met rollenbanen.Net als bij de banen vormen de zwaartekracht en de afmetingen van uw goederen het belangrijkste criterium. Het gewicht van de zwaarste goederen is belangrijk voor het benodigde draagvermogen van de afzonderlijke kogels. Deze factor wordt als volgt berekend:Het gewicht van het zwaarste te transporteren goed : 3 = het noodzakelijke draagvermogen van de afzonderlijke kogelpotVoor de afmetingen plant u het beste bezien vanuit het kleinste te transporteren goed. Hier geldt: Op elke positie moet de onderkant tenminste tegelijkertijd in aanraking komen met drie rijen kogels om de puntlast in een vloeiende beweging om te zetten.Omdat beide factoren zeer nauw met elkaar verbonden zijn, maken wij het u op elke productpagina gemakkelijker om te kiezen. Als u op een bepaalde deling klinkt (dus een bepaalde kogelafstand), stelt ons algoritme automatisch het optimaal afgestemde gewicht voor. U kunt dit zelf aanpassen. Mocht een combinatie onmogelijk zijn, springt het algoritme automatisch terug naar de optimale instelling.Bovendien kunt u bij KAISER+KRAFT altijd losse kogelpotten bestellen om onderhoud uit te voeren aan de tafel of om de eisen aan oppervlakten enz. aan te passen. Deze flexibiliteit kunt u nog vergroten als u bij ons uitvoeringen op maat bestelt en kogelpotsegmenten die afwijken van de standaard maten. Neem daarover contact met ons op.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Palletwagens | Schulz Stanztechnik kogelpotten | Gura-rollenbanen