Aanslagmiddelen

Heffen, transporteren, zekeren: Aanslagmiddelen zijn veelzijdig. Of het nu gaat om rondstroppen, aanslagkettingen met meerdere strengen of hijsbanden – voor elke toepassing vindt u het juiste aanslagmiddel in de onlineshop van kaiserkraft. Zo kunt u allerlei transportgoederen zonder problemen verplaatsen.

Mijn filters
Producttype
Duurzaamheid
Lengte [mm]
1000
1000
2000
2000
-
Relevant
Aantal artikelen: 38

Aanslagmiddelen kopen – kraankettingen en gesloten stroppenIs er sprake van een leemte tussen kraan en last? Dan heeft u het juiste aanslagmiddel nodig. Onze kraankettingen en gesloten stroppen zorgen voor een veilige verbinding voor zwaar transport. In welk geval welke oplossing de beste is, kunt u hier lezen.Klik hier wanneer u vragen heeft over onze service. Ladingen moeten altijd verzekerd worden en mogen zeker niet verschoven worden op een vrachtwagen. Ontdek daarbij ook onze aanrijdbeveiligingen die bijtreden tot de verzekering van uw ladingen. Wanneer u iets omhoog moet hijsen gebruikt u best onze hijsbanden en hijskettingen.
Veiligheid in het algemeen is ook een belangrijk aspect in een bedrijf. Ontdek snel wat u allemaal nodig hebt om uw bedrijf zo veilig mogelijk te maken.

Aanslagkettingen – robuust en met groot draagvermogenSoms is het het beste om ladingen aan de ketting te leggen. Aanslagkettingen dragen voorwerpen met een zeer hoog gewicht en zijn ongevoelig voor extreme temperaturen. Met een geschikte kantbescherming maken zelfs scherpe kanten niet uit. Een of meerdere aanslagpunten is een voordeel. Afhankelijk van de grootte en de vorm van het voorwerp dat u wilt hijsen, komt een ketting met één, twee of vier sprongen in beeld. Gelukkig zijn alle drie de varianten bij ons in de onlineshop verkrijgbaar, net als aanslagkettingen met een verkorte haak. Zo blijft u ook in de lengte flexibel.Overigens is het alternatief voor een ketting een band. Dit is een uitkomst als u kwetsbare lasten zeer omzichtig wilt hijsen. Bovendien zijn banden veelzijdig als het gaat om bevestiging. Nog meer geldt dat voor gesloten stroppen. Deze kunt u om de last en de kraanhaak wikkelen, enkel of dubbel. Een aanslagpunt is in beide gevallen niet nodig. Bij de opslag nemen hijsbanden en gesloten stroppen nauwelijks kostbare ruimte in.Belangrijke tips voor het draagvermogen van aanslagmiddelenHet maakt niet uit of het een band, een strop of een ketting is, een belangrijke eigenschap van aanslagmiddelen is het draagvermogen. Hoe groot dit ongeveer is, kunt u bij ons in de onlineshop in een oogopslag zien:Aanslagkettingen: Hoe hoger de goederenklasse, des te hoger het hijsvermogen. Bovendien hangt het van de kettingdiameter af. Bij kaiserkraft vindt u aanslagkettingen in de goederenklassen 8 – 12. Als u kiest voor de goederenklasse 10 in plaats van 8, neemt de hijscapaciteit met minstens 25 procent toe. Tegelijkertijd kunt u kiezen voor een ketting met een kleinere diameter.


Ook de wijze van bevestiging en de omgeving spelen een rol. Bij een grotere hellingshoek neemt het hijsvermogen af. Hetzelfde geldt voor zeer hoge en zeer lage temperaturen. Het hijsvermogen van banden en stroppen kunt u door een dubbele ophanging verhogen. Meer informatie hierover is te vinden in onze productbeschrijvingen. U kunt ons ook persoonlijk benaderen. Wij helpen u graag verder.Veilig hijsen met aanslagmiddelenVoor maximale veiligheid bij het hijsen van zware voorwerpen, moeten aanslagmiddelen regelmatig worden gecontroleerd en bij de geringste tekenen van beschadiging worden vervangen. Neem ook geen risico als het gaat om het gebruik, bijvoorbeeld door te kiezen voor een extra kantbescherming en door rekening te houden met externe invloeden zoals wind of extreme temperaturen. Toebehoren en verdere informatie over het veilige gebruik van aanslagmiddelen, zijn bij ons verkrijgbaar.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Werkplekmatten | Hijsvoorzieningen | Palletframes | Zwenkkranen | Omsnoeringsapparaten | Rubbermatten