Lasbescherming

In bepaalde beroepen is het verstandig nooit zonder lasbescherming te werken. Lasbeschermingen beschermen tegen lasrook, fel licht en vonken – zonder daarbij het werk te belemmeren. Met onze producten kunt u uw persoonlijke beschermingsmiddelen professioneel samenstellen.

Mijn filters
Producttype
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
1900
1900
2100
2100
-
Relevant
Aantal artikelen: 16

Lasbescherming – veilig voor vonken, licht en dampenLasbescherming is gelijk aan een lasbril? Dat is hooguit de halve waarheid, want als u beroepsmatig last, heeft u meer nodig om uzelf en uw omgeving te beschermen. Bovendien zijn onze lasmaskers beter dan om het even welke lasbril. Maar laten we bij het begin beginnen.Wat hoort bij lasbescherming?Sommige mensen lassen in T-shirts en sandalen. We denken niet dat dat een goed idee is, want lassen produceert niet alleen hitte die de ogen in gevaar brengt, er zijn ook rondvliegende vonken en giftige dampen.Daarom bent u wettelijk verplicht uw werknemers de nodige beschermingsmiddelen voor het lassen ter beschikking te stellen. Om deze reden vindt u bij kaiserkraft een breed assortiment beschermende werkkleding, van veiligheidsschoenen en -broeken tot handschoenen en gehoorbescherming. Kleding die zelfs bij hoge temperaturen beschermt.Dan is er nog de kwestie van ogen en gezicht en niet te vergeten het milieu. De beste werkkleding is immers van weinig nut als een vonk de werkplaats in brand doet vliegen.Zo vindt u de optimale lasbescherming1. stap: automatisch lasmasker in plaats van veiligheidsbrilLaten we beginnen met de ogen en het gezicht en waarom onze eersteklas lasmaskers beter zijn dan lasbrillen:  • Automatische lasmaskers passen het lichtveld automatisch aan de helderheid aan. Ze worden donkerder tijdens het lassen en lichten onmiddellijk daarna weer op. Dit betekent dat uw werknemers goed beschermd zijn als ze lassen en goed zicht hebben als ze niet lassen. Ook is er geen gedoe met het op- en afzetten van de bril.

  • Het masker beschermt het hele gezicht tegen vonken en dergelijke, niet alleen de ogen.


2. stap: veiligheidswanden, dekzeilen, lasbeschermingszeilenOm mensen en dingen in het milieu te beschermen, kunt u de volgende producten aanschaffen bij kaiserkraft:  • Lasbeschermingswanden beschermen doeltreffend tegen vlambogen, straling en spatten. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder lamellen en met wielen voor meer flexibiliteit.

  • Als u alleen een wand zonder frame nodig heeft, is een lasbeschermingszeil een goed alternatief. U kunt ze ook samenvoegen als u de muur groter wilt maken.

  • Voor het leggen op de vloer raden wij één of meer lasbeschermingszeilen aan.


Normen e.d. – daar zou u aandacht aan moeten bestedenOmdat bij het lassen niets aan het toeval mag worden overgelaten, moet lasbescherming aan bepaalde normen voldoen; zo voldoen lasbeschermingswanden aan DIN ISO EN 25980. Bij lashelmen is het beschermingsniveau of het verduisteringsniveau doorslaggevend. Wij bieden ook lasmaskers aan die op verschillende beschermingsniveaus kunnen worden ingesteld voor verschillende laswerkzaamheden. Afgezien daarvan spelen criteria als gewicht, afmetingen en mobiliteit een rol.Weet u het niet zeker? Wij zullen u graag helpen de juiste beslissing te nemen. Niet alleen als het gaat om de keuze van lasbescherming, maar ook als u vragen heeft over andere producten voor arbeidsveiligheid, bedrijfsuitrusting of kantoorinrichting.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:ESD-matten | Verbandkoffers | Gereedschapsboxen | Handhefwagens | Vloerroosters | LED-display | QUIPO tafelwagens | RAU-werkbanken