ESD-werkkleding

De juiste kleding tegen elektrostatische ontladingen? Geen probleem – ESD-werkkleding is niet alleen comfortabel, maar ook extra veilig.

In de categorie ESD-werkkleding bieden wij u producten van de volgende merken aan: Uvex.

Merk
Producttype

ESD-werkkleding – veilig gekleed gaanOntspanning is een goede zaak. Tenzij we het hebben over onbedoelde spanningsvereffening op gevoelige componenten. U moet hiertegen voorzorgsmaatregelen nemen en uw werknemers in elektrostatisch beveiligde zones (Electrostatic Protected Areas, EPA's) uitrusten met ESD-werkkleding. Vooral schoeisel speelt een cruciale rol om veilig gekleed te gaan. Vind nu veilige ESD-werkschoenen in onze online shop!
Wat doet ESD-werkkleding?Mensen zijn een van de doorslaggevende factoren die ongewenste elektrostatische ontladingen op de ESD-werkplek kunnen veroorzaken en zo gevoelige elektronische apparaten of componenten kunnen beschadigen. ESD-kleding zoals ESD-veiligheidsschoenen zijn ontworpen om dit te voorkomen.ESD-veiligheidsschoenen hebben alle kenmerken van gewone werkschoenen, zoals teenbescherming en antislipzolen die bestand zijn tegen gevaarlijke stoffen. Bovendien zijn alle cruciale schoenonderdelen antistatisch en thermisch niet-geleidend ontworpen. Dit betekent dat er tijdens het lopen geen spanning kan ontstaan door wrijving, die plotseling zou kunnen worden vereffend.
Wat zijn de wettelijke vereisten voor ESD-werkkleding?DIN EN 61340-5-1 bevat de belangrijkste voorschriften voor de bescherming van elektronische componenten tegen elektrostatische verschijnselen. Hierin wordt bepaald dat ESD-werkkleding in de eerste plaats het te bewerken voorwerp moet beschermen – zelfs als de schoenen bijvoorbeeld voldoen aan de specificaties voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) voor mensen. Zelfs de geringste spanningen moeten worden voorkomen. De doorgangsweerstand van een ESD-schoen moet tussen 7,5 x 105 en 3,5 x 107 ohm liggen. Daarnaast zijn ademend vermogen en ergonomie belangrijke onderdelen die in de eerste plaats gericht zijn op de gezondheid van werknemers.
Wat wordt er nog meer aanbevolen?Beschouw het werk in EPA's als een gesloten systeem waarin elke stap perfect geaard moet zijn.Deze aarding kan in de ESD-ruimte bij het staan en lopen alleen worden gegarandeerd via de combinatie van ESD-werkschoenen en ESD-vloerbedekking. De ESD-hielriem wordt extra aanbevolen. Bij het zitten moeten uw werknemers ook ESD-toebehoren dragen, zoals een geaarde ESD-armband.Alle andere werk- en uitrustingsstukken die door de werknemers worden aangeraakt en gebruikt, moeten eveneens op hun ESD-geschiktheid worden gecontroleerd. Dit begint met ESD-stoelen en -tafels en eindigt met ESD-transportmiddelen en ESD-stellingen.In onze productgids ESD: bescherming tegen ontladingen met mogelijk ernstige gevolgen vindt u meer details die de omgang met elektronica nog veiliger maken.Neem contact met ons op als u onbeantwoorde vragen hebt over ESD-werkschoenen. Wij helpen u graag verder.