Gehoorbescherming

Gehoorbescherming is belangrijk voor de veiligheid op het werk. Of het nu gaat om oordopjes, oorkappen of modellen speciaal voor industrie en handel - in de online shop van kaiserkraft kunt u gehoorbescherming in verschillende uitvoeringen krijgen.

In de categorie Gehoorbescherming bieden wij u producten van de volgende merken aan: Uvex, MOLDEX, 3M.

Mijn filters
  Merk
  Producttype
  Duurzaamheid
  Type gehoorbescherming
  SNR-waarde
  Gemiddelde dempingswaarde
  Prijs incl. BTW
  Prijs Excl. BTW
  Relevant
  Aantal artikelen: 24

  Gehoorbescherming: om uw werknemers te beschermen  Gehoorbescherming maakt deel uit van de arbeidsveiligheid. Bij blootstelling aan een dagelijkse dosis boven de 80 dB(A) moet de werkgever gehoorbescherming beschikbaar stellen en bij dagelijkse blootstelling aan een dosis boven de 85 dB(A) zijn werknemers verplicht om gehoorbeschermers te dragen. Er zijn verschillende varianten afhankelijk van de blootstelling aan lawaai. Ze dempen het geluid terwijl belangrijke alarmsignalen hoorbaar blijven. Van gehoorbeschermende oordopjes met lage demping voor op kantoor tot gehoorbescherming met hoge demping voor in de industrie en ambacht: ontdek wat belangrijk is bij het kiezen.  Welke soorten hoorbescherming zijn er?  Als de grenswaarde van 85 dB wordt bereikt of overschreden, is gehoorbescherming verplicht. Afhankelijk van de geluidsintensiteit van de werkplek worden verschillende soorten gehoorbescherming aanbevolen:  • Gehoorbescherming voor bouwvakkers: Bij permanente geluidsniveaus op lawaaierige werkplekken zoals bouwplaatsen of werkplaatsen, worden wegwerp schuimrubberen gehoorbescherming oordopjes aanbevolen. Deze worden diep in de gehoorgang geplaatst en kunnen meerdere uren gedragen worden.

  • Gehoorbescherming voor de industrie: In een industriële productieomgeving is gehoorbescherming met lage demping meestal voldoende. Wegwerp schuimrubberen oordopjes zorgen voor een goede spraakperceptie en zijn geschikt voor langdurig dragen. Er zijn ook herbruikbare modellen met een praktisch koord.

  • Gehoorbescherming oorkappen: In een lawaaierige omgeving met vuil en stof zijn oorkappen de juiste keuze. In tegenstelling tot oordoppen gaan deze niet in het oor, maar op het oor. Oorkappen kunnen snel op- en afgezet worden en zijn geschikt voor kortdurende blootstelling aan lawaai. Ze zijn ook compatibel met veiligheidshelmen, zoals industriële veiligheidshelmen.


  Alle soorten gehoorbescherming hebben gemeen dat ze het geluidsniveau verminderen. De SNR-waarde vertelt je met hoeveel gemiddeld. Hierbij geldt: hoe luider de omgeving, hoe hoger de SNR-waarde moet zijn. Het doel van gehoorbescherming is een rest geluidsniveau aan het oor van 70 tot 80 dB. Als het geluidsniveau te hoog is, kunnen er namelijk communicatieproblemen op het werk ontstaan.


  Heb je vragen over gehoorbescherming? Neem dan contact met ons op. Onze vriendelijke klantenservice helpt je graag verder. We kunnen je ook helpen bij het selecteren van andere producten voor arbeidsveiligheid, zoals oogbescherming, hoofdbescherming of adembescherming.  Deze producten kunnen je ook interesseren:  Werkhandschoenen | Werkshirts | Werkplaatsmatten | Kabelhaspels | Kabelgoten & -bescherming | Lasbescherming