Werkvesten

Voor een betere en snelle zichtbaarheid in het bedrijf, het magazijn of de productie: gecertificeerde werkvesten en waarschuwingsvesten maken van veiligheid een topprioriteit. Bestel nu uw veiligheidsuitrusting – of het nu gaat om waarschuwingsvesten, werkvesten, hittebestendige vesten of gordels en wegwerpschorten voor mannen en vrouwen. Hier vindt u ook de wettelijk verplichte waarschuwingsvesten die u moet meenemen in uw privéauto of in commercieel gebruikte voertuigen. Ontdek nu meer!

In de categorie Werkvesten bieden wij u producten van de volgende merken aan: JUTEC.

Werkvesten: gemakkelijk aan te trekken beschermingZe zijn verplicht voor automobilisten, nu standaard voor fietsers en vanzelfsprekend voor professionals die werken in de buitenlucht en gevaarlijke omgevingen: waarschuwingsvesten maken deel uit van de basisuitrusting in persoonlijke en professionele beroepsveiligheid.Welke werkvesten zijn er?In ons assortiment werkvesten combineren we verschillende vormen van mouwloze beschermings- en werkkleding om gemakkelijk aan te trekken. Afhankelijk van het toepassingsgebied en de voorschriften voor uw werkplek kunt u kiezen uit: • Hittebetendige schorten volgens PBM-verordening 2016/425 en DIN EN ISO 11612

 • Waarschuwingsvesten in oranje volgens EN ISO 20471:2013+A1:2016

 • Rugsteungordels met bretels voor verlichting van het bovenlichaam

 • PVC- en wegwerpschorten voor gebruik in de voedingsindustrie en horeca


Waar moet ik op letten bij waarschuwingsvesten?Sinds 2014 zijn bestuurders in Duitsland verplicht om een waarschuwingsvest te dragen op de weg. Tal van Europese landen hebben dezelfde regels. Zo moet elk voertuig een waarschuwingsvest in oranje, rood-oranje of geel dragen.Reflecterende strepen maken van werkvesten voor vrouwen en werkvesten voor mannen goed zichtbare waarschuwingskleding volgens EN 20471. Omdat ze alleen het bovenlichaam bedekken, behoren ze tot PBM-klasse 2 en dekken ze middelzware risico's. Deze klasse is onder andere van toepassing op: • Buiten werken, op het spoor of op de weg

 • Werken bij slecht licht en/of slechte weersomstandigheden

 • Doorgang op buitenfaciliteiten of het fabrieksterrein

 • Omgang met hef- en hijsapparatuur

 • Bouwplaatsen

 • Waterbouwkundige werken


De basis voor de selectie van werkvesten is de risicobeoordeling van het bedrijf. Hierin worden ook details opgenomen zoals de lichaamshouding tijdens het werk of de mogelijke camouflage van reflecterende kleding bij het hanteren van arbeidsmiddelen.Let op: Als u op zoek bent naar persoonlijke beschermingsmiddelen voor de hoogste veiligheid (klasse 3), moet u kiezen voor lange mouwen en pijpen – en dus voor werkjassen met hoge zichtbaarheid en reflecterende werkbroeken.Waar moet ik op letten bij schorten?

 1. Herbruikbare en wegwerpschorten van PVC, vinyl en andere kunststoffen vormen een beschermend schild tegen spatten van chemicaliën, spoelwater of andere vloeistoffen. Het is essentieel om de mediaweerstand af te stemmen op de werkplek en de vereisten.

 2. Hittebestendige schorten moeten bestand zijn tegen stralingswarmte en voldoen aan PBM-verordening 2016/425 en DIN EN ISO 11612. Ze moeten altijd worden gecombineerd met andere hittebestendige producten zoals hittebestendige werkhandschoenen en hittebestendige jassen.


Voor alle beschermings- en werkkleding geldt, zelfs zonder officiële voorschriften kunt u beter het zekere voor het onzekere nemen. Leer daarom meer over ons assortiment voor bescherming en bedrijfsveiligheid en neem contact op als u vragen heeft.