Absorptiekorrels

De juiste oplossing voor lekkages: absorptiekorrels absorberen gevaarlijke vloeistoffen in seconden. Die seconden kunnen cruciaal zijn. Wat fijn dat u hier alles kunt krijgen wat u nodig heet: universele absorptiekorrels, korrels voor chemicaliën en toebehoren voor lekkagebeheer voor de veiligheid van uw bedrijf. Wij hebben ook duurzame en biologisch afbreekbare korrels op voorraad. Lees snel verder!

Mijn filters
Producttype
Duurzaamheid
Voor vloeistofmedium

Absorptiekorrels: gevaren eenvoudig absorberenIn een noodsituatie moet alles snel gebeuren. Absorptiekorrels absorberen niet alleen gevaarlijke vloeistoffen, maar houden ze ook vast en zorgt voor een snelle verwijdering. Dit maakt ze de eerste keuze voor operationele veiligheid en een beschermde omgeving in geval van schade.Wat zijn absorptiekorrels?Net als absorptiedoeken behoren absorptiekorrels tot de absorptiemiddelen voor elementair lekkagebeheer. Beide varianten absorberen lekkende vloeistoffen, verankeren ze via adhesie in hun structuur en vergemakkelijken zo de verwijdering.Absorptiekorrels absorberen oliën en chemicaliën, lakken of verven, harsen of andere vloeistoffen die een probleem kunnen vormen bij de omgang met gevaarlijke stoffen. Om te voorkomen dat de korrels zelf het water of de bodem verontreinigen, zijn de meeste absorptiegranulaten gemaakt van minerale klei, kurk, puimsteen of andere onproblematische natuurlijke grondstoffen.Absorptiekorrels of absorptiedoeken: wanneer gebruik ik wat?Als onderlagen van textiel zijn absorptiedoeken geschikt voor alle werkzaamheden waarbij gevaarlijke vloeistoffen kunnen lekken. Korrels daarentegen worden gebruikt als er al iets gelekt heeft. Daarom zijn ze belangrijke noodhulpmiddelen en maken ze deel uit van veel lekkage-noodpakketten.Hoewel een absorptiedoek ook zonder problemen olie van wateroppervlakken kan opvangen, zijn absorptiekorrels voor chemicaliën die kunnen worden uitgestrooid de beste specialist voor alle soorten bodems. Vooral poreuze of oneffen oppervlakken zijn beter af met absorptiekorrels, omdat deze in kleine verdiepingen of groeven dringen en daar hun werk doen. Een typisch toepassingsvoorbeeld is het verwijderen van gemorste motorolie of benzine op asfalt.Als u de beste eigenschappen van beide vormen wilt combineren, worden absorptierollen en absorptiekussens als met korrels gevulde doeken gebruikt.Welke absorptiekorrels voor welke toepassing?Universele absorptiekorrels zijn precies dat: een universeel noodproduct voor de meest voorkomende vloeistoffen, gebruik buiten en binnen en de meeste verharde oppervlakken. Universele korrels kunnen olie, smeermiddelen en brandstoffen absorberen, evenals talrijke chemicaliën, waaronder agressieve zuren.Als het gaat om het gebruik als absorptiemiddelen voor chemicaliën, zijn veel universele absorptiekorrels ook geschikt voor dit doel, maar DEKRA-geteste producten met het bijbehorende certificaat zijn bijzonder nuttig. Hetzelfde geldt voor het absorberen van biodiesels en andere oliën. De eisen voor olieabsorptiemiddelen (1998) van het Duitse federale bureau voor het milieu geven meer gedetailleerde informatie. Let hierop bij het selecteren:  • Opbrengst: Afhankelijk van het materiaal, de lekkage en de samenstelling van de korrels kan één zak absorptiemiddel verschillende hoeveelheden vloeistof opnemen. Dikke of zeer viskeuze stoffen vereisen meer korrels dan stoffen met een lage viscositeit voor een veilige en volledige absorptie.

  • Geschiktheid: Absorptiekorrels voor olie worden geclassificeerd volgens type. Type I is bijzonder geschikt voor gebruik op water, type II is goedgekeurd voor kortstondig gebruik op kleine waterlichamen en op het land, type III staat voor speciale behoeften op vaste grond. De aanduiding ’R’ staat voor voldoende stroefheid van het wegdek na verwijdering van de korrels.


In noodsituaties is het belangrijk om het juiste absorptiemiddel bij de hand te hebben en snel te handelen. Wij beantwoorden persoonlijk vragen over de keuze als u contact met ons opneemt.