Vloeistofbarrières

Zijn uw vaten en containers echt lekvrij? Uiterlijk als deze vraag zich voordoet, is het tijd om vloeistofbarrières aan te schaffen. Vloeistofbarrières of flexibele afdichtingspluggen beperken het gevaar bij lekkages en beschermen u tegen grotere rampen. Dus voorkom de situatie en gebruik de producten om lekkages te voorkomen.

In de categorie Vloeistofbarrières bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft basic, Justrite, PIG.

Merk
Producttype
Uitvoering
Relevant
Aantal artikelen: 20

Vloeistofbarrières: beperking van gevaar letterlijk genomenEen lek alleen is nog geen ramp. Maar een ongecontroleerde verspreiding van vloeistof is dat wel. Met vloeistofbarrières voor de omgang met gevaarlijke stoffen kunt u dit gevaar letterlijk indammen en de ramp stoppen voordat de vloeistof afvoerkanalen, watermassa's of het milieu kan bereiken.Wat zijn vloeistofbarrières?Vloeistofbarrières zijn onder andere afdichtingsmatten, afzetdammen, zelfklevende plakkers, afdichtingspluggen en afdekkingen die u zowel preventief kunt gebruiken bij de omgang met gevaarlijke stoffen als bij het beheer van lekkages in noodsituaties. Met deze hulpmiddelen van speciaal PU of weefsels met een PU-coating kunt u:  • Vloeistoflekken rond vaten of containers indammen

  • Het weglopen in rioolputten of afvoerkanalen verhinderen

  • De effectiviteit van absorptiemiddelen zoals aborptiekorrels in noodgevallen optimaliseren

  • Gaten en beschadigingen aan containers met gevaarlijke stoffen tijdelijk en betrouwbaar afdichten

  • Afvoeren en leidingen indien nodig blokkeren


Vloeistofbarrières hebben als hoofddoel het voorkomen dat lekken zich verder verspreiden en dat chemicaliën, verontreinigd water of olie in het grondwater terechtkomen. Dat maakt van vloeistofbarrières een belangrijk hulpmiddel om te voldoen aan de wettelijke voorschriften voor waterbescherming.Wat zijn de verschillen tussen vloeistofbarrières?Naast hun uitvoering als flexibele dam, afdichtingsmat enz. zijn vloeistofbarrières verkrijgbaar als wegwerpproduct voor noodgevallen of als herbruikbare variant:  • Wegwerpproducten zijn goedkoper en maken deel uit van een lekkage-noodpakket. Ze zijn ook de betere keuze als er zeer gevaarlijke vloeistoffen worden ingedamd, want daarbij is een onmiddellijke en zorgvuldige verwijdering van alle hulpmiddelen essentieel.

  • Herbruikbare versies zijn een voordelige keuze voor bedrijven met een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen. Deze barrières en afdichtingsmatten worden aanbevolen voor noodgevallen en als voorzorgsmaatregel. Ze moeten worden vervangen zodra de kleefkracht van de zelfklevende onderkant verslechtert of het materiaal beschadigd raakt.

  • Wij bieden ook permanent inzetbare afzetdammen die u kunt installeren rondom opslagfaciliteiten voor vaten.


Vloeistofbarrières zijn bestand tegen veel chemicaliën, oliën en waterige vloeistoffen. De bestendigheid moet echter individueel worden verduidelijkt met de aanwezige media in uw bedrijf als onderdeel van een risicobeoordeling.Waar moet ik rekening mee houden bij vloeistofbarrières?Vloeistofbarrières als blokkade geven u tijd bij een lekkage, maar lossen het probleem niet op. Absorptiedoeken en absorptiekorrels evenals absorptierollen moeten daarom ook op voorraad worden gehouden. Bovendien kunnen bijvoorbeeld dammen in noodgevallen vloeistof slechts tot een bepaald niveau tegenhouden – noodopvangbakken kunnen hier meer doen.De veiligste beslissing is om zich met uw vragen tot ons te wenden. Neem daarvoor gewoon contact met ons op.