Boor- en klopboormachines

Precieze boorgaten, zelfs in de hardste oppervlakken: professionele boor- en klopboormachines scoren met een sterke behuizing en krachtige prestaties. Van hoekboormachines tot klopboren – in de onlineshop van KAISER+KRAFT wacht u een veelzijdig aanbod!

In de categorie Boor- en klopboormachines bieden wij u producten van de volgende merken aan: Bosch.

Boor- en klopboormachines boren nauwkeurig in verschillende materialenZe combineren kracht met precisie: hoogwaardige boor- en klopboormachines. Conventionele boormachines zijn handig en geschikt voor kleinere bouwprojecten zoals het voorboren van gaten. Hoekboormachines hebben een gebogen opzetstuk. Hiermee kunt u moeilijk bereikbare plaatsen bereiken, zoals achter een beschermingswand. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder klopfunctie. U vindt ook klopboren. Hun voordeel: ze hebben een hogere slagkracht. Daardoor kunnen de boren ondergronden met een gemiddelde sterkte komen, zoals kalkzandsteen of bakstenen.Waarvoor worden welke soorten boor- en klopboormachines gebruikt?Dankzij hun constante prestaties en comfortabele bediening zijn professionele boormachines zonder klopfunctie geschikt voor dagelijks gebruik. Met variabele snelheid en het juiste motorvermogen kunt u betrouwbaar boren in tal van ondergronden – van hout en steen tot metaal.Als u gaten wilt boren in bijzonder harde ondergronden, is een klopboormachine een geschikte keuze. Zoals de naam al aangeeft, combineert deze boorrotatie met mechanisch opgewekte klopkracht. Zo kan de krachtige boor zelfs door metselwerk, hard metaal of zachtere betonsoorten heen.Bij het werken op moeilijk bereikbare plaatsen is een hoekboormachine geschikt. De praktisch ontworpen boorhouder staat in een hoek van 90 graden ten opzichte van de kop. Bovendien zijn de machines smal en handzaam. Hierdoor kunt u moeilijk bereikbare plaatsen bereiken en daar effectief en precies werken.Waarop moet worden gelet bij de aankoop van een boor- of klopboormachine?Bij de keuze van een boormachine of een klopboor is de maximale boordiameter een beslissende factor. Hoe kleiner de diameter, hoe hoger de vereiste snelheid. Voor boren in metselwerk moet de diameter bijvoorbeeld 13 tot 14 millimeter zijn, zodat de machine door het materiaal kan.Vooral bij hoge snelheden ontstaat warmte. Hierdoor kan het bewerkte materiaal rafelen of zelfs barsten aan de randen van het gat. Daarom moet u bij de keuze van een boor altijd rekening houden met de mogelijke snelheden. Want u bereikt alleen een zuiver resultaat als deze zijn afgestemd op de betreffende ondergrond.Let bij de keuze van uw boor- of klopboormachine ook op veiligheidsfactoren zoals autolock. Deze voorziening maakt een bijzonder eenvoudige bediening mogelijk – want u kunt de boor zelfs met één hand verwisselen. Een ander voordeel bieden modellen met een aansluiting voor stofafzuiging, die u kunt bedienen met hoogwaardige industriële stofzuigers.Wilt u meer informatie? Onze deskundige adviseurs helpen u graag verder. Neem contact met ons op.
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Hangmappenkasten | EUROKRAFTpro-inhaakstellingen | Laden | Legborden | Handgereedschappen