Van zware banen naar stoer werk

Ergonomische uitrusting voor meer prestaties

Aan alle magazijnmedewerkers, monteurs, ambachtslieden, verplegers of bouwvakkers: laat jullie werk nu zien wie stoerder is! Met producten die zijn afgestemd op de behoeften, die gezondheid en prestaties continu in stand houden en ergonomisch bevorderen. Een arbeidsleven lang.

Iedereen die hard moet werken, verdient beter dan zomaar een product. Wat dacht u van producten die weten wat belangrijk is bij 80 decibel en meer! Of in geval van ladingen van meer dan 200 kg of negen uur achter elkaar staan. Bij weinig licht, een verlammende hitte of in tochtige hallen. Haal hier de spullen die u verdient: de beste uitrusting voor gezonder werken.

Laat de lucht zien wie de langste adem heeft!

Met producten voor een goed klimaat en betere lucht

Gelukkig lossen veel problemen op de werkvloer soms zomaar in de lucht op. Maar sommige problemen ontstaan juist door lucht. Beter gezegd: door slechte lucht, bijvoorbeeld in ruimtes met veel technologie en weinig ramen. Dit heeft niet alleen invloed op prestaties en concentratievermogen. Stof- en vuildeeltjes van bijvoorbeeld hout, meel of bandenslijtage zetten zich af op machines en veroorzaken daardoor onderbrekingen of frequente onderhoudsintervallen.

Het is goed te weten dat onze uitrusting hier nu bij kan helpen. En tussendoor kunt u de pauzes of het werk gerust een paar uurtjes naar buiten verplaatsen; ook daarvoor hebben wij de juiste producten in het assortiment.

Ontdek hier nog meer:

Laat het lawaai zien wie het voor het zeggen heeft!

Met producten voor meer rust, bescherming en concentratie

Lawaai is een van de meest negatieve factoren die het fysieke en mentale welzijn op het werk beïnvloeden. Een permanent geluidsniveau vermindert de effectiviteit en het concentratievermogen, ongeacht of het geluid wordt veroorzaakt door apparaten of collega's. Lawaai is vervelend, belastend en aantoonbaar schadelijk voor de gezondheid. En kan bij hogere niveaus vanwege de verminderde signaalwaarneming zelfs leiden tot een verhoogd risico op ongevallen.

Des te belangrijker dus om bewust te zijn van de effecten van lawaai en de juiste maatregelen te treffen om de werkgeluiden voor de oren van uw medewerkers hoorbaar te verminderen. U vindt hulpmiddelen voor in de praktijk in ons assortiment: producten voor geluidspreventie en ter bescherming tegen lawaai.

Ontdek hier nog meer:

Laat het licht zien wie feller is!

Met producten voor helder en duidelijk zicht

Er zijn gewone werkplekken. En werkplekken waar de hoogste eisen aan het zicht worden gesteld: bijvoorbeeld in de productie of analyse, in de elektronica- of metaalindustrie, in laboratoria of bij een horlogemaker. Er is echter niet maar één soort werkplekverlichting die universeel en juist is. Zinvolle verlichtingsoplossingen worden ontwikkeld op basis van de specifieke kenmerken en de eisen aan het betreffende arbeidsproces. Laat ons u helpen bij de eisen die u stelt aan een helder en duidelijk zicht. Op deze manier wordt een adequate verlichting een beslissende factor voor meer prestatie en motivatie. Ook de veiligheid op de werkplek en de kwaliteit van het werk worden letterlijk en zichtbaar verbeterd.

Dat is precies waarom producten voor oogbescherming niet mogen ontbreken in een ‘gezonde arbeidsuitrusting’: ze beschermen de ogen tegen metaal- of houtsplinters, chemische dampen, vloeistofspatten of uv-licht.

Ontdek hier nog meer:

Laat de lading zien wie hier de baas is!

Met producten voor meer spierkracht en bewegingsvrijheid

Steek uw linkerarm onder de rechterarm door en reik ver naar achteren. Til nu het zware onderdeel op en leg het met een snelle draai naar rechts op de tafel. Het lichaam belasten is niet per definitie slecht, het is zelfs noodzakelijk om gezond te blijven.

Zwaar fysiek werk, terugkerende activiteiten of statische gedwongen houdingen moeten altijd in balans zijn met de belasting, anders bestaat er het risico op fysieke schade, zelfs als deze met minder inspanning worden uitgevoerd of alleen delen van het lichaam betreffen. Het goede nieuws: met geselecteerde producten die meer bewegingsvrijheid bieden en de spierkracht verbeteren, kunt u nu verstandige voorzorgsmaatregelen treffen.

Ontdek hier nog meer:

Laten we het de toekomst tonen!

Exclusief om na te lezen...voor nog meer gezondheid en prestaties op het werk

Aldus het advies: zo tilt, draagt en trekt u op de juiste manier

Meer dan 20 kilometer per dag. Meer dan 100 kilogram verplaatsen. Met een gemiddelde snelheid van 5,5 km/u. Dit zijn geen nieuwe disciplines bij Iron Man. Dit zijn taken, die medewerkers in magazijnen, in de productie of op bouwwerven moeten uitvoeren. Laten we het hen toch wat makkelijker maken met deze snel toepasbare tips voor tillen, dragen en trekken op de juiste manier.

Gezonde banen dankzij ergonomische werkplekinrichting

Toevallig al eens ooit als honingjager in de Himalaya of als houthakker onder water gewerkt? Zware banen waar medewerkers veel lichamelijke arbeid moeten leveren. Net als ambachtslieden, bouwvakkers of monteurs. Iedereen die zo hard werkt, verdient alle steun. Daaronder valt ook investeren in goederen, die het werk gezonder maken. Welke spullen dat zijn, leest u in ons artikel.

Hoe robots fysiek werk veranderen

Zware voorwerpen tillen, boven uw hoofd reiken, elke dag dezelfde bewegingen maken...dat wordt op den duur vermoeiend. Is er voor zulke onaangename fysieke werkzaamheden geen betere oplossing? Jawel! In steeds meer bedrijven gaan machines daar aan het werk, waar het voor mensen ongezond is. Lees hier hoe robots het fysieke werk vandaag en in de toekomst veranderen.

Foto contact

Activeer onze superkrachten!

Horen als een hond, zien als een adelaar, zo sterk zijn als een beer en zich in de lucht voelen als een vis in het water. Alles wat u daarvoor nodig hebt, hebben wij in ons assortiment. En als u meer wilt weten, maken wij u zo slim als een vos.