Veiligheidsspiegels

Veiligheidsspiegels zijn niet meer weg te denken in een bedrijf. Deze spiegels zijn verplicht in een bedrijf wanneer u op risicovolle plekken komt. Onze veiligheidsspiegels zijn uitgerust met een veiligheidsratio waarbij men 180° kan zien. Onze hoekspiegels kan men ophangen of de andere veiligheidsspiegels kan men neerzetten waar u maar wilt.

In de categorie Veiligheidsspiegels bieden wij u producten van de volgende merken aan: EUROKRAFTpro.

Meest verkocht
Aantal artikelen: 41
Toon:

Veiligheidsspiegels zijn onmisbaar in een bedrijfOnze verkeerspiegels zijn belangrijk in een bedrijf waar men met een vorkhefttruck rijdt, of waar men vrachtwagens lost. Deze hoekspiegels staan strategisch opgesteld waarmee men iedereen kan zien. Universele spiegels of ronde spiegels zijn belangrijk in een firma. De hoekspiegels zorgen voor een goede veiligheid en onze verkeersspiegels moeten goed opgesteld worden om al het gevaar goed te kunnen zien.Zijn er voorschriften voor het gebruik van verkeersspiegels?Wetgevers lijken het niet eens te zijn over het gebruik van spiegels voor de veiligheid in het bedrijf (en daarbuiten). Interessant is dat spiegels niet behoren tot de verkeersborden zoals opgenomen in de wegenverkeerswet. Oostenrijk vormt hierop een uitzondering. Dit punt kan in geval van schade belangrijk zijn voor de afwikkeling met de verzekering.Aan de andere kant bepalen de technische voorschriften voor werkplekken (ASR) dat spiegels bij de inrichting van veilige verkeerswegen horen – daarbij worden kruispunten die moeilijk te overzien zijn extra vermeld.De ASR maken echter ook duidelijk dat veiligheidsspiegels alleen niet voldoende zijn. Extra afzettingen en markeringen zijn altijd noodzakelijk om de aandacht te vestigen op het gevaar en het ongevallenpotentieel van een gebied.Welke verkeersspiegels zijn er?In principe herkent u verkeersspiegels bij KAISER+KRAFT allereerst aan de typische rode en witte beveiligingsmarkering, de zogenaamde ''opvallende rand''. Deze heeft een dubbele functie: hij trekt de aandacht en zorgt ervoor dat degene die in de spiegel kijkt zich bewust wordt van het gevaarlijke punt. Bovendien geeft deze markering aan dat het om een spiegel gaat die de omgeving op een specifieke manier weergeeft. Deze weergave varieert afhankelijk van het product:  • Verschillende afmetingen en vormen zorgen voor een blikveld met verschillende afmetingen. Hiermee kunt u bepalen waar de veiligheidsspiegel de aandacht op moet vestigen of welk gebied meer aandacht moet krijgen. Hier is het belangrijk om de grootst mogelijke spiegel te selecteren, omdat een grotere spiegel de optische weergave en visuele waarneming ondersteunt.


  • Verschillende kijkafstanden (in directe relatie tot grootte en vorm) bepalen het montagepunt en de instelling van de verkeersspiegel. Deze informatie is indicatief. Als het observatiepunt boven het blikveld ligt, kunt u altijd iets in de spiegel zien, de optische weergave is alleen kleiner.


Verkeersspiegels die zijn geoptimaliseerd voor universeel binnen- en buitengebruik zijn gemaakt van schokbestendig, onbreekbaar materiaal en zijn, dankzij de speciale houder, beschermd tegen orkaankracht (gecertificeerde windbelasting). Bovendien verliezen ze zelfs in de winter hun functionaliteit niet.Welke spiegels zijn geschikt voor in de winter?Conventioneel spiegelglas zou geen enkele kans maken tegen lage temperaturen of grote temperatuurschommelingen. Dat is waarom dit ook niet geschikt is voor onze veiligheids- en verkeersspiegels. Met onbreekbaar acrylglas, roestvrij staal of Sekurit bent u veel beter af. Hoewel dit alleen niet beschermt tegen beslaan of ijsvorming, hebben veel van onze spiegels er ook geen last van. Ze zijn gemaakt van thermoactieve materialen of kunnen zelfs worden verwarmd. Welk model het beste bij uw locatie past, leggen we graag persoonlijk uit aan de telefoon.

Welke veiligheidsspiegels zijn er?Met alleen verkeersspiegels is ons reflecterend aanbod op KAISER+KRAFT verre van compleet. U zult ook tal van modellen vinden die de zichtbaarheid in een groot aantal verschillende situaties en gebieden vergroten:  • Kleinere controlespiegels met lichte kromming voor een beter overzicht over transportbanden, machines of sluizen

  • Spiegels met vergrotingseffect voor het controleren van productielijnen

  • Panoramische spiegels voor plafond- of wandmontage voor een panoramisch zicht over een bereik tot 360 graden

  • Groothoekspiegels voor een vervormingsvrij arendsoog in verschillende werkgebieden

  • Universele spiegels met lichte kromming, ideaal voor grotere oppervlakken


Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Gereedschapshouders | Gereedschapsboxen | Rolsnijders | Justrite vuilnisbakken | EUROKRAFT fietsenrekken