+32 800 12 899 
Particulieren Zakelijke klanten

Merkkeuze

Resultaten verfijnen
(meerdere filters mogelijk)

Prijs Excl. BTW

Prijs Excl. BTW beperken

-
Merk
Breedte
Hoogte
Lengte
Producttype
 

Wielkeggen

Met wielkeggen staat uw truck stevig op zijn plaats terwijl u de goederen in alle rust kunt laden of lossen. Let bij het maken van uw keuze op de wettelijke eisen, zodat de wig ook op uw transportwagen past.
Er zijn 7 artikelen gevonden
| | |
Wig om de lading te fixeren
korte wig, VE = 2 st.
Excl. BTW
vanaf 30,90
EUROKRAFT - Wielkeg
dubbel werkend
Excl. BTW
189,-
Wig om de lading te fixeren
lange wig, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 40,90
Prisma om de lading te fixeren
l x b x h = 750 x 100 x 100 mm, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 109,-
Nieuw
Wielkeg, geel
nominale afmeting 46, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 36,90
Nieuw
Wielkeg, geel
nominale afmeting 53, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 41,90
Nieuw
Keg voor rubberen wiel, zwart
nominale afmeting 46, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 62,90
Er zijn 7 artikelen gevonden

Wielkeggen voor vrachtwagens en bestelwagens: stilstaan!De motor uitschakelen, de handrem aantrekken en het transportvoertuig is veilig? De wetgever is een andere mening toegedaan en heeft wielkeggen verplicht gesteld in de vervoerslogistiek. Terecht: bij het laden en lossen van goederen of op bijzonder oneffenheden in de ondergrond rolt een auto sneller dan u zou willen. Wielkeggen zijn een snelle en eenvoudige remedie.Welke en hoeveel wielkeggen moet ik bij me hebben?Alle voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van 4 ton en meer moeten wielkeggen bij zich hebben. Voor elke tweeassige aanhangwagen van 750 kg of meer moet de aanhangwagen ook worden vervoerd. Een trekker moet twee wielkeggen aan boord hebben en twee extra per oplegger of aanhangwagen.In principe moet de nominale grootte van de keggen overeenkomen met de wieldiameter en ze moeten gemakkelijk toegankelijk zijn in een daarvoor bestemde houder, maar tegelijkertijd absoluut stevig verankerd zijn. Gedetailleerde informatie vindt u in § 41 van de StVZO.Volgens deze verordening worden ook vrachtwagens gecontroleerd. Als hier gebreken worden geconstateerd met het materiaal of de hoeveelheid wielkeggen, is de bestuurder in eerste instantie aansprakelijk, zoals gebruikelijk bij het thema ladingzekering.Daarom moet uw transportmedewerker altijd worden voorgehouden dat hij de ladingzekering controleert aan de hand van een duidelijke checklist voordat hij aan de reis begint. In een noodgeval bespaart dit hoge kosten en vertragingen in de levering.Kunststof of metaal: Welk materiaal voor wielkeggen?Beide varianten hebben hun voor- en nadelen: Kunststof is zeer vriendelijk voor banden en het wegoppervlak en ook nog eens goedkoop. Het draagvermogen en de materiaalweerstand zijn echter beperkt. Metaal heeft hier het voordeel, dat het op zijn beurt meer kost en het wegoppervlak meer belast en het bandenmateriaal.Zoals altijd het geval is bij het vastzetten van de lading: kijk naar de voorschriften en zorg ervoor dat u de wielkeggen precies kiest op basis van het voertuig en de lading. Voor zeer kleine auto's of bestelwagens zijn kunststof wielkeggen meestal voldoende; metaal is bijna geen alternatief voor een opleggerwagen.

MOBIEL GEOPTIMALISEERDE WEERGAVE GEWENST?

De KAISER+KRAFT webshop is nu ook beschikbaar in een nieuwe mobiele versie die voor u voortdurend verder wordt ontwikkeld.
De mobiele weergave proberen
Producten vergelijken