+32 800 12 899 

Met beide benen op de grond – met intelligente producten voor bedrijfsveiligheid van KAISER+KRAFT.

Een wereldberoemde foto uit 1932 zou vandaag de dag alle verantwoordelijken voor de bedrijfsveiligheid meer dan nerveus maken: weet u welke foto we bedoelen?

Het is ’Lunch op een wolkenkrabber’ van Charles C. Ebbets – en toont elf mannen die op een stalen balk van de General Electric Building in duizelingwekkende hoogte boven Manhattan pauzeren. Hun voeten hangen 200 meter boven de 41th Street, terwijl ze een sandwich eten en de krant lezen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Van veiligheidsinrichtingen geen enkel spoor.

Hierbij kan de werkplek een gevaarlijke plaats zijn: struikelen en vallen zijn volgens de Deutschen Gesetzlichen Unfallversicherung de meest voorkomende oorzaken voor ongevallen. 

Ook met veiligheidsmaatregelen kan dit niet voor honderd procent worden voorkomen, want waar mensen werken worden nou eenmaal fouten gemaakt. De risico's kunnen echter tot een acceptabel niveau worden gereduceerd – door behoedzaam handelen en preventief denken. Preventief handelen is uiterst belangrijk omdat niemand zich dure uitvaltijden, productieonderbrekingen of onveilige werkprocessen kan veroorloven. De gezondheid van de werknemers wordt zo tot het belangrijkste kapitaal voor ondernemingen. Wij van KAISER+KRAFT zorgen er met intelligente producten graag voor dat ook zo blijft.

Bevorder met onze ondersteuning actief de gezondheid van uw medewerkers en draag zo bij aan het economische succes van uw onderneming! Hiervoor hebben we een veelzijdig productportfolio samengesteld.

Veel plezier bij het informeren!

 Afzettingen

Tot hier en niet verder: grenzen trekken met afzettingen.

Alles heeft zijn grenzen. Nog beter is het, als ze voor iedereen herkenbaar zijn. Dankzij onze afzettingen in signaalkleuren kunt u gevaarlijke zones duidelijk markeren en zo wijzen op eventuele gevaren.
 

Bovendien kunt u met kettingstaanders en riembandsystemen voor veilige werkomgevingen in het bedrijf zorgen. Ook deze markeren speciale omgevingen zichtbaar, snel en effectief.

Met behulp van veiligheidsbeugels zet u langdurig bedrijfsinterne wegen af, beschermt zo medewerkers en voorwerpen op het bedrijfsterrein en creëert een meetbare bewegingsruimte op de werkplek.

Ook afzetpalen en afzethekken dienen voor het afzetten van werkomgevingen, opslagruimtes en gevaarlijke zones – zowel binnen als buiten. Met mobiele markeringen als schaarhekken heeft u tevens de mogelijkheid om werkomgevingen snel en veilig te markeren.

>>Naar de afzettingen.

Meer producten zoals verplaatsbare hekken, parkeerbeugels of verkeerskegels vindt u eveneens in de categorie Afzettingen.


En indien u ook de toegang voor uw bedrijfsterrein wilt beveiligen, plaats dan slagbomen en wegversperringen bij de inritten en doorgangen. Onbevoegden komen zo niet op uw terrein, en het doorgaande verkeer wordt gecontroleerd geregeld.

 

Zoekt u slagbomen, wegversperringen en hoogtebegrenzingen? Die vindt u hier.


Aanrijbeveiligingen

Klaar voor elk duel: aanrijbeveiligingen voor medewerkers, installaties en machines.

Onze aanrijbeveiligingen en kant-beschermingen hebben een hoog incasseringsvermogen en een uitstekende conditie. Zo kunnen ze verantwoordelijk omgaan met medewerkers, transportvoertuigen en werk- en opslagbereiken. Met de eenvoudig op te stellen veiligheidsbeugels, veiligheidsbalustrades of palen kunt u bijvoorbeeld bedrijfsinterne wegen beveiligen die uw medewerkers te voet gaan; stellingen en machines kunt u met aanrijbeveiligingen en aanrijelementen zodanig beveiligen dat transportvoertuigen deze bij een botsing niet beschadigen.

Dankzij de signaalkleuren geel resp. geel-zwart hebben aan aanrijbeveiligingsproducten een hoge waarschuwende werking en zijn ze goed zichtbaar. Want als je iets ziet, loop je er meestal niet meer tegenaan. Ter beveiliging voor stoten tegen randen en hoeken bieden wij u een breed assortiment flexibele beschermingsprofielen aan in de signaalkleuren geel-zwart of rood-wit. We hebben ook fluorescerende, lang nalichtende en retro-reflecterende beschermprofielen in ons programma. En als het ondanks alle voorzichtigheidsmaatregelen toch nog tot een botsing komt, is dat met de juiste aanrijbeveiliging helemaal niet zo erg: ronde balken en beschermpalen van speciaal, op polymeer gebaseerd kunststof zijn zo flexibel dat ze na een botsing in hun oorspronkelijke vorm terugkeren. Niet alleen inventaris en transportmiddelen zijn dankzij dit effect goed beschermd – ook de aanrijbeveiligingsproducten zelf zijn het. Herstelwerkzaamheden kunnen zonder veel moeite worden uitgevoerd.


Markering

Duidelijke signalering heel eenvoudig – met de juiste markering en kenmerking.

Wij brengen kleur in uw werkleven! Om precies te zijn: kleurmarkeringen. Zo kunt u bedrijfsinterne wegen en omgevingen duidelijk onderscheiden. En als uw medewerkers zich aan deze gemarkeerde wegen houden, kan het bedrijfsverkeer gecontroleerder en veiliger verlopen. Voor voertuigen die zich binnen de gemarkeerde omgeving bewegen, vermindert het gevaar om tegen aangrenzende voorwerpen te botsen. Met onze halmarkeringsverf en halcoatings kunt u opslagplaatsen en indelingen net zo duidelijk kenmerken als speciale ladezones, en ook kleinere oneffenheden kunnen zo worden gecompenseerd.

Tot het assortiment kenmerking en markering behoren, naast kleurmarkeringsapparaten, halmarkeringsverf of markeerbanden voor de ondergrond, ook documenthoezen, documentramen, etiketten, etikettenhouders, stickers, locatiepanelen en schrifttekensets. Bij het klaarmaken van bestellingen helpen bijvoorbeeld signaalborden of cijferstickers om in het labyrint van de stellingrijen beter de weg te vinden. En wie weet waar hij naartoe moet, vindt ook de magazijnplekken sneller en kan dankzij duidelijke markeringen – PVC-bodemmarkeringen voor pallet-posities of gebods- en verbodspictogrammen van PVC efficiënter werken.

>>Naar de markering.


Spiegels en verkeersdrempels

Alles goed zichtbaar, gevarenvrij en in het juiste tempo. Met panorama- en verkeersspiegels, kabelbruggen en verkeersdrempels.

Voor panoramaspiegels en verkeersspiegels staat niet u in het middelpunt. Deze spiegels zijn meer bedoeld om uw overzicht te vergroten: zelfs in de meeste nauwe ruimtes heeft u zo vrij zicht op het gebeuren om u heen. Ook in onoverzichtelijke bereiken met veel verkeer behoudt u het overzicht en kunnen productieprocessen beter worden gecontroleerd. Knelpunten, botsingen of storende hindernissen behoren hiermee tot het verleden. Wat voor binnen geldt, geldt ook voor buiten! Vele bedrijfsterreinen hebben onoverzichtelijke inritten en kruisingen – hier vereenvoudigen verkeersspiegels het vrije verkeer. Voor gebruik bij veeleisende klimaatomstandigheden adviseren wij onze ijs- en condensvrije acrylglasspiegels en bij extreem weer de uitvoering van RVS.

Nog meer veiligheid op uw bedrijfsterrein bereikt u ook door onze verkeersdrempels en kabelbruggen. Geel resp. zwart-geel zijn een niet mis te verstaan teken voor: attentie en voorzichtig! Zo verdwijnen met behulp van kabelbruggen de vrijliggende kabels of slangen. Uw bedrijfs- en magazijnverkeer kan weer ongehinderd doorstromen. Bovendien beschermt u zo uw leidingen en heeft u voor uw medewerkers potentiële struikelgevaren uit de weg geruimd. Verkeersdrempels kenmerken niet alleen gevarenzones, maar dragen ook bij aan verkeersremming op het bedrijfsterrein. Waarom? Wie ooit te snel over zo een drempel is gereden wordt flink door elkaar geschud en rijdt de volgende keer vrijwillig een stil rustiger.

Meer kabelbruggen van PVC of aluminium voor een leven zonder struikelen in uw kantoor vindt u hier.

>>Naar panoramaspiegels en verkeersspiegels.
>>Naar de rijbaandrempels.


Winterartikelen

Elk jaar weer: de winterdienst.

En wat heeft de winterdienst elk jaar weer nodig? Een goede organisatie – in de vorm van strooigoed, strooiwagens en strooigoedreservoirs. Ook verkrijgbaar in hoogwaardig PE of GVK voor de opslag buiten.

En dan kan de winterdienst meteen aan slag met het vrij maken van belangrijke wegen en toegangswegen. Pak de scheppen! En indien gladheid, vorst en sneeuw weer eens hebben toegeslagen, geen probleem; we hebben ook strooigoedwagens met een groot reservoir in ons programma. Het beste richt u het materiaalmagazijn meteen zo in dat u in de winter op alles voorbereid bent, wat er ook uit de hemel omlaag komt.

>>Naar de winterdienst.

 


Vitrines

Wat hebben vitrines en organisatieborden met de bedrijfsveiligheid te maken?

Zeer veel! Want zonder gedetailleerde beschrijving van richtlijnen en regels zijn medewerkers onvoldoende geïnformeerd. Elke medewerker moet de veiligheidsmaatregelen van zijn onderneming kennen en weten, hoe hij of zij zich in een noodgeval moet gedragen: wat moet ik doen bij brand? Wie raadpleeg ik in een noodgeval? Wat moet ik doen bij machineuitval

Alleen wie zijn rechten en plichten kent, kan in een noodgeval ook anderen helpen. Werkgevers zijn bovendien verplicht om teksten van arbowetten en arborichtlijnen goed leesbaar op een geschikte plaats in het bedrijf bekend te maken. En daar helpen onze vitrinekasten en organisatieborden toch perfect bij, nietwaar?

 

De vitrinekasten in de signaalkleuren rood, geel en groen helpen u om veiligheidsrelevante thema's gekleurd te markeren.

 

 


>>Meer informatie over vitrinekasten in het bereik voor bedrijfsinterne veiligheid.

MOBIEL GEOPTIMALISEERDE WEERGAVE GEWENST?

De KAISER+KRAFT webshop is nu ook beschikbaar in een nieuwe mobiele versie die voor u voortdurend verder wordt ontwikkeld.
De mobiele weergave proberen