Terug
Inkoophandboek Milieu

Veegprincipes en tandemrolborstelprincipe

De voordelen van tandemrolborstels in een oogopslag!

Tegenwoordig worden er drie verschillende veegprincipes toegepast:

Enkele-rolborstelprincipe

Veegprincipes en tandemrolborstelprincipe wt$

Enkele-rolborstelomslagprincipe

Veegprincipes en tandemrolborstelprincipe wt$

Tandemrolborstelprincipe

Veegprincipes en tandemrolborstelprincipe wt$

Voordelen van het tandemrolprincipe:

Hierbij roteren beide rolborstels tegen elkaar in. De voorste rolborstel werkt als een transportrol en roteert daarom in de lucht zonder contact met de grond. Slijtage en benodigde kracht zijn aan deze rol relatief gering.

Het vuil dat de eerste borstel heeft opgenomen, wordt wederzijds aan de andere rol overgedragen en op die manier naar boven getransporteerd. Door middel van een leiplaat wordt het naar boven getransporteerde vuil naar achteren naar de opvangbak geleid.

De beide zijborstels ondersteunen het werk van de rolborstels, doordat ze het vuil uit hoeken en randen voor de rolborstels vegen, zodat het kan worden opgenomen en in de opvangbak kan worden getransporteerd.

Door toepassing van dit principe wordt al het vuil dat door de kern van de rolborstel past, opgenomen. De flexibiliteit van de borstels maakt zelfs bij gebruik van een handveegmachine de opname van objecten tot het formaat van een fles mogelijk, waarbij tegelijkertijd fijn stof en zand ook in de opvangbak kan worden getransporteerd. De blokkade door de normaal gesproken aan de voorzijde aangebrachte opvangbak vervalt.

Door de ontbrekende rubberen rand in de machine kunnen ook grote dingen, zoals piepschuim of droge bladeren door de voorste rolborstel worden opgenomen. Het lichte vacuüm dat tussen de rolborstels ontstaat, maakt ook de opname van problematisch vuil, zoals plat op de grond liggend papier, mogelijk.

Omdat de opvangbak van bovenaf gevuld wordt, is een optimale benutting van de inhoud mogelijk. De in hoogte verstelbare rolborstel garandeert dat de slijtage kan worden gecompenseerd en dat bij oneffen vloeren de benodigde dieptewerking van de rolborstel behouden blijft.

Onze topcategorieën uit dit handboek